Kaastaart met peren compote en verse vijgen

 

Tijd voor een feestelijke borrel!

Prep tijd: 20 minuten | Totale tijd: 30 minuten

Een kaastaart, het blijft echt fantastisch leuk om deze te maken voor als je een borrel op de planning hebt staan. Of het nou een tuinfeestje is of tijdens de feestdagen straks weer in december, een kaastaart is altijd een succes!

Ik maakte deze kaastaart met een peren compote tussen de lagen. Ook zou je natuurlijk van vijgen of bijvoorbeeld bramen een compote kunnen maken, alles kan! Mocht je nou echt weinig tijd hebben? Dan kan je natuurlijk ook een lekkere jam of compote in de winkel kopen en deze tussen de lagen stoppen.

 
 
 
 

Zo maak je het

  1. Snij de peer in kleine blokjes, maar laat de schil om de peer. Als je dit niet zo lekker vindt, dan kan je de peer ook schillen natuurlijk.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hier de peer met de verse tijm in. Voeg na een paar minuten ook de honing toe en maak dan verder op smaak met peper en zout.

  3. Snij beide stukken brie door de helft en verdeel hier de gebakken peer tussen. Leg dan alle lagen op elkaar en garneer met de verse vijgen, bramen en rozemarijn.

  4. Serveer lekker met wat crackers, brood en druiven, net wat je zelf lekker vindt.

Ingrediënten voor 1 kaastaart

1 ronde roombrie 1 kg

1 ronde roombrie 500 g

1 kleine camembert (calvados) 350g

2 peren

Klein bosje verse tijm

2 el honing

Peper en zout

Olijfjolie

Garnering

Verse vijgen

Bramen

Verse rozemarijn

Rode besjes

Peper


Veel borrelplezier!