Okonomiyaki - Japanes pannenkoekjes met een zoete soja saus met sesam
Zo maak je het
Rasp de wortel, kool en snij de prei, knoflook en gember fijn.
Mix deze ingrediënten vervolgens met de eieren, melk en bloem. Maak dit beslag verder op smaak met peper en zout.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes aan beiden kanten goudbruin.
Snij de bosui in ringen en garneer deze samen met de verse peterselie over de pannenkoekjes.
Aziatisch sausje
Mix alle ingredienten tot een gladde saus.
Garneer met de sesamzaadjes en de peterselie.
Ingrediënten voor 12 stuks
300 g spitskool
100 g wortel
2/3 prei
2 cm verse gember
2 knoflookteentjes
3 eieren
50 ml (plantaardige) melk
100 g bloem
Peper en zout
Olijfolie
Aziatisch sausje
4 el (plantaardige) mayonaise
2 el ketjap
1 el sojasaus
1 el sesamolie
Garnering
Platte peterselie
2 bosuien
Eventueel zwarte en witte sesamzaadjes