Poke bowl met halloumi, zoete aardappel, mango, avocado en een zoete soja mayo

 

Een heerlijke voedzame poke bowl!

Prep tijd: 15 min | Oven tijd: 25-30 min | Totale tijd: 45 minuten

Een gezonde bowl die al met een voorbereiding van 15 minuten op tafel staat, heerlijk! Alle ingrediënten kan je al goed van tevoren voorbereiden, ideaal dus als je een drukke dag voor de boeg hebt, maar toch een voedzame maaltijd wilt in de avond. De soja bonen en mango kan je vers kopen, maar ik heb deze ingrediënten ook vaak in de diepvries liggen. Soja bonen koop ik vaak lekker wat goedkoper bij de toko in de vriezer. Als je deze vers koopt zijn ze toch altijd net wat duurder

Heb je nog andere ingrediënten in je koelkast liggen zoals paprika, rode kool of komkommer? Deze passen ook super lekker in deze bowl en kan je ook altijd vervangen met de wortel en zoete aardappel.

Wil je de poke bowl nog gezonder maken? Dan kan je ook altijd de mayonaise vervangen met yoghurt of plantaardige yoghurt. Mix de yoghurt gewoon met de ketjap en sojasaus. Super lekker ook!

 
 

Zo maak je het

  1. Verwam de oven voor op 180 graden.

  2. Was de zoete aardappel en snij deze in halve plakjes. Mix de zoete aardappel met een beetje olijfolie, paprika poeder en peper en zout en verdeel over een bakplaat. Bak in de oven voor 25-30 minuten tot de zoete aardappel mooi gaar is.

  3. Doe ondertussen de sushi rijst samen met 250 ml koud water in een pan en breng het water aan de kook. Laat de rijst 15 minuten langzaam koken met de deksel op de pan. Na 15 minuten, zet het vuur dan uit en laat de deksel nog op de pan voor 15 minuten om door te stomen. Meng daarna de rijst met de sushi azijn.

  4. Snij de mango in blokjes. Snij de bosui in dunne ringetjes en snij de avocado in plakjes.

  5. Snij ook de halloumi in plakken en grill deze kort in een beetje olijfolie in een grillpan tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.

  6. Maak als laatst de zoete soja mayo en mix hiervoor de mayonaise met de ketjap en sojasaus.

  7. Verdeel vervolgens alle ingrediënten over de twee bowls en garneer met de zoete soja mayo, peterselie en sesamzaadjes.

Ingrediënten voor 2 bowls

150 g sushi rijst

2 el sushi rijst azijn

1 zoete aardappel

1 mango (diepvries of vers)

200 g halloumi

2 handjes wortelrasp

halve bosui

100 g sojabonen

1 avocado

1 tl paprika poeder

Olijfolie

Peper en zout

Zoete soja mayo

4 el (plantaardige) mayonaise

1 el ketjap

1 el sojasaus

Garnering

Platte peterselie

sesamzaadjes

Geniet!