Poke bowl met halloumi, zoete aardappel, mango, avocado en een zoete soja mayo
Zo maak je het
Verwam de oven voor op 180 graden.
Was de zoete aardappel en snij deze in halve plakjes. Mix de zoete aardappel met een beetje olijfolie, paprika poeder en peper en zout en verdeel over een bakplaat. Bak in de oven voor 25-30 minuten tot de zoete aardappel mooi gaar is.
Doe ondertussen de sushi rijst samen met 250 ml koud water in een pan en breng het water aan de kook. Laat de rijst 15 minuten langzaam koken met de deksel op de pan. Na 15 minuten, zet het vuur dan uit en laat de deksel nog op de pan voor 15 minuten om door te stomen. Meng daarna de rijst met de sushi azijn.
Snij de mango in blokjes. Snij de bosui in dunne ringetjes en snij de avocado in plakjes.
Snij ook de halloumi in plakken en grill deze kort in een beetje olijfolie in een grillpan tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.
Maak als laatst de zoete soja mayo en mix hiervoor de mayonaise met de ketjap en sojasaus.
Verdeel vervolgens alle ingrediënten over de twee bowls en garneer met de zoete soja mayo, peterselie en sesamzaadjes.
Ingrediënten voor 2 bowls
150 g sushi rijst
2 el sushi rijst azijn
1 zoete aardappel
1 mango (diepvries of vers)
200 g halloumi
2 handjes wortelrasp
halve bosui
100 g sojabonen
1 avocado
1 tl paprika poeder
Olijfolie
Peper en zout
Zoete soja mayo
4 el (plantaardige) mayonaise
1 el ketjap
1 el sojasaus
Garnering
Platte peterselie
sesamzaadjes