Quiche met pompoen, spinazie, salie, Soto en Parmezaan
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de pompoen en snij in blokjes. Kook vervolgens de pompoen in kokend water voor 10 minuten en giet af.
Snij ondertussen de ui in halve ringen en snij de knoflook en salie fijn. Bewaar nog een klein beetje salie om later over de quiche te verdelen. Verhit een scheutje olijfolie in een (wok)pan en fruit de ui, salie en knoflook. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze rustig slinken. Als de spinazie geslonken is zet je het vuur uit. Besprenkel met een beetje zout en peper.
Klop de eieren op samen met de crème fraîche en de melk. Maak op smaak met peper, zout en de Soto kruiden. Voeg 50 g van de geraspte parmezaanse kaas toe.
Vet de quiche vorm in met een beetje boter en leg het quiche deeg in de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verdeel het spinazie mengsel over de bodem en verdeel vervolgens de pompoen hier overheen. Giet als laatst het ei mengsel in de quiche. Besprenkel als laatst met de overgebleven parmezaanse kaas. Bewaar eventueel nog een klein beetje parmezaanse kaas om later over de quiche te verdelen als deze uit de oven komt.
Bak de quiche in de oven voor 30-35 minuten tot deze mooi goudbruin gebakken is.
Besprenkel eventueel nog met de overgebleven parmezaanse kaas en fijngesneden salie bij het serveren van de quiche.
Ingrediënten voor 1 quiche (8-10 puntjes)
450 g pompoenblokjes
200 g verse spinazie
2 kleine rode uien of 1 grote
2 knoflookteentjes
250 ml crème fraîche
6 eieren
100 ml melk
1,5 tl Soto kruiden
8 g verse salie
80 g parmezaanse kaas
Olijfolie
Peper en zout
1 rol taart/quiche deeg
Boter om in te vetten
Benodigdheden
Quiche vorm 26 cm