Gepofte zoete aardappel salade met boerenkool, bulgur, pesto yoghurt en avocado
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de zoete aardappelen schoon onder de kraan en prik met een vork meerdere gaatjes in de zoete aardappelen. Leg de zoete aardappelen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een beetje olijfolie. Strooi er ook een beetje peper en zout overheen. Pof de zoete aardappelen in de oven voor ongeveer een uur. De tijd hangt heel erg af aan hoe dik de zoete aardappelen zijn. Je kan altijd na een uur checken of ze gaar zijn door er met een vork voorzichtig doorheen te prikken. Als de binnenkant nog wat harder voelt dan moeten ze nog iets langer in de oven.
Bereid ondertussen de bulgur volgens de beschrijving op de verpakking.
Maak ondertussen de avocado dip klaar en snij daarvoor eerst de knoflookteen fijn. Mix deze daarna samen met de avocado in een kom en voeg de citroen rasp en het sap toe. Maak verder op smaak met peper en zout.
Voor de pesto yoghurt, mix hiervoor de pesto met de yoghurt en zet zo lang even in de koelkast nog.
Snij als laatst de rode ui in halve dunne ringen.
Als de zoete aardappel gaar is, snij deze dan door de helft. Beleg de salade schaal met de boerenkool en bulgur en verdeel hierover de zoete aardappelen. Verdeel de rode ui over de salade. Besprenkel daarna het geheel met de avocado dip en de pesto yoghurt over de zoete aardappelen en besprenkel het geheel nog met een beetje peper en zout. Garneer als laatst met de granaatappel pitjes en de peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen
2 grote zoete aardappelen
150 g verse boerenkool
100 g bulgur
1 rijpe avocado
1 rode ui
1 teentje knoflook
Rasp en sap van een halve citroen
3 el Griekse (of plantaardige) yoghurt
2 el (plantaardige) pesto
Handje granaatappel pitjes
Paar takjes verse platte peterselie
Olijfolie
Peper en zout