Witlof schotel met pastinaak crème, geitenkaas en tijm
Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden.
Schil de pastinaak en snij in blokjes of schijven en kook deze gaar in zo’n 15 minuten.
Pureer de pastinaak met een staafmixer samen met een fijngesneden knoflook en de roomboter tot een gladde crème. Maak verder op smaak met peper en zout.
Je kan er in dit recept voor kiezen om eerst de witlof kort te koken in melk om de bittere smaak te verminderen, of je kan de witlof direct in de ovenschaal leggen op de pastinaak crème.
Snij de ui fijn of in halve ringen en beleg de ovenschaal met de pastinaak puree en de ui. Snij de witlof door de helft en verdeel deze over de ovenschaal. Snij de geitenkaas in plakken en verdeel over de ovenschaal. Besprenkel het geheel met een beetje olijfolie, honing, peper en zout en rooster in de oven voor zo’n 20-25 minuten.
Garneer als laatst met de tijm en tuinkers.
Ingrediënten voor 1 schaal (2-3 personen)
400 g pastinaak
3 witlof
1 ui
1 teentje knoflook
50 g (plantaardige) roomboter
180 gerijpte geitenkaas (rol)
(eventueel melk als je de witlof eerst wenst te koken om de bittere smaak te verminderen)
Scheutje honing
Paar takjes verse tijm
Verse tuinkers
Peper en zout
Olijfolie