Plaattaart met groene asperges, burrata, spinazie en verse pesto
Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden.
Snij de ui en halve ringen en snij de knoflook fijn. Fruit deze in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze inslinken
Rol het bladerdeeg uit en kerf 1 cm van de rand dun een lijn rondom het bladerdeeg met een mes. Hierdoor gaan de randen uiteindelijk opbollen. Kijk wel uit dat je niet helemaal door het bladerdeeg heen snijdt hierbij.
Prik met een vork gaatjes aan de binnenkant van deze rand.
Mix de crème fraîche met de pesto en beleg het bladerdeeg met dit mengsel. Verdeel hier de spinazie overheen met de ui en knoflook en leg daarna de groene asperges erop.
Klop het ei en besmeer de buitenste rand met het ei.
Bak de plaattaart vervolgens in de oven voor zo’n 15-20 minuten tot deze mooi goudbruin gebakken is.
Verdeel vervolgens de burrata over de plaattaart en garneer met de salad pea of rucola en besprenkel als laatst met de citroenpeper.
Je kan de plaattaart warm of koud eten. Beide is lekker!
Ingrediënten voor 1 plaattaart
1 rol bladerdeeg
250 g crème fraîche
80 g verse pesto
2 kleine rode uien (of 1 grote)
1 knoflookteen
150 g burrata
200 g spinazie
100 g kleine asperges
1 ei
Snufje citroenpeper (of alleen peper en zout en eventueel wat citroenrasp of andere kruiden)
Olijfolie
Salad pea of rucola