Geroosterde groene asperges uit de oven met burrata, zongedroogde tomaten en een tomaten mascarpone saus

 

Een heerlijk zomers ovengerecht

Prep tijd: 25 min | Oventijd: 15 min |Totale tijd: 40 minuten

Zo’n onwijs lekker ovengerecht voor in de zomer met groene asperges. Lekker met verse tomaten straks uit de tuin. Het is ook nog eens een eenvoudig recept die binnen een mum van tijd op tafel staat. Voor dit recept gebruik ik de kleine foodprocessor van Braun. Ideaal voor het snel snijden van ui, knoflook en de tomaten in dit recept. Met het staafmixer opzetstuk kan je uiteindelijk nog de saus een beetje fijn pureren. Ideaal! Zo staat dit heerlijke gerecht nog sneller op tafel en hoef je zelf niets meer te snijden.

Deze ovenschotel kan je zo eten, of je kan er nog lekker wat verse pasta bij maken. Net waar je zelf zin in hebt.

 
 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Snij de uien en knoflook (in de foodprocessor) en fruit deze in een scheutje olijfolie in de pan.

  3. Snij ook alle tomaten (met de foodprocessor) en voeg deze toe aan de pan. 

  4. Voeg nu ook de basilicum, peper zout en gedroogde salie toe en laat op een laag vuurtje pruttelen voor 10 minuten. Roer wel af en toe door in de pan.

  5. Voeg nu de mascarpone toe en pureer kort met de staafmixer. Je kan de saus helemaal glad pureren of kort pureren dat je nog wel wat stukjes tomaat in de saus hebt. 

  6. Giet de saus in de ovenschaal en verdeel de groene asperges erover. Rasp er lekker wat parmezaanse kaas overheen.

  7. Bak in de oven voor 15 minuten.

  8. Beleg de asperges met de burrata, zongedroogde tomaten, een beetje gedroogde salie en de salad pea of rucola. Serveer als bijgerecht of bijvoorbeeld met nog wat verse pasta. 

Je kan de plaattaart warm of koud eten. Beide is lekker!

Ingrediënten voor 1 ovenschaal

6 tomaten

2 rode uien

2 knoflook tenen

125 g mascarpone

15 g basilicum

1 el gedroogde salie (+ beetje extra als garnering)

150 g kleine groene asperges

150 burrata

8 zongedroogde tomaten

Parmezaanse kaas

Salad pea of rucola

Olijfolie

Peper en zout

Geniet!