Geroosterde groene asperges uit de oven met burrata, zongedroogde tomaten en een tomaten mascarpone saus
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snij de uien en knoflook (in de foodprocessor) en fruit deze in een scheutje olijfolie in de pan.
Snij ook alle tomaten (met de foodprocessor) en voeg deze toe aan de pan.
Voeg nu ook de basilicum, peper zout en gedroogde salie toe en laat op een laag vuurtje pruttelen voor 10 minuten. Roer wel af en toe door in de pan.
Voeg nu de mascarpone toe en pureer kort met de staafmixer. Je kan de saus helemaal glad pureren of kort pureren dat je nog wel wat stukjes tomaat in de saus hebt.
Giet de saus in de ovenschaal en verdeel de groene asperges erover. Rasp er lekker wat parmezaanse kaas overheen.
Bak in de oven voor 15 minuten.
Beleg de asperges met de burrata, zongedroogde tomaten, een beetje gedroogde salie en de salad pea of rucola. Serveer als bijgerecht of bijvoorbeeld met nog wat verse pasta.
Je kan de plaattaart warm of koud eten. Beide is lekker!
Ingrediënten voor 1 ovenschaal
6 tomaten
2 rode uien
2 knoflook tenen
125 g mascarpone
15 g basilicum
1 el gedroogde salie (+ beetje extra als garnering)
150 g kleine groene asperges
150 burrata
8 zongedroogde tomaten
Parmezaanse kaas
Salad pea of rucola
Olijfolie
Peper en zout