Orzo salade met zongedroogde tomaat, spinazie, artisjok en kappertjes

 

Heerlijke snelle salade die binnen no-time op tafel staat

Prep tijd: 15 min |Totale tijd: 25 minuten

Een heerlijke salade voor als je even iets minder tijd hebt om te koken. De combinatie van spinazie met de zongedroogde tomaat, artisjok en kappertjes is zo lekker & heerlijk in combinatie met de orzo. Je kan deze salade ook al gemakkelijk voorbereiden en bewaren in de koelkast. Ook als je teveel hebt gemaakt is het alleen maar lekker om de salade ook de volgende dag nog te eten bij de lunch of als (bij)gerecht in de avond.

De salade is ook heerlijk om te eten met een broodje uit de oven, een beetje focaccia brood of om als salade te serveren als bijgerecht op tafel. Alles kan. Geniet ervan!

 
 

Zo maak je het

  1. Verwarm de bouillon en giet hier de orzo bij. Kook de orzo gaar voor zo’n 10 minuten en blijf tussendoor goed roeren, anders kookt de orzo aan onderin de pan.

  2. Giet de orzo af en roer hier een scheutje lekkere olijfolie doorheen.

  3. Snij de zongedroogde tomaat in reepjes en de artisjok harten in kwarten. Meng de orzo met de verse spinazie, zongedroogde tomaatjes, artisjok en kappertjes en maak verder op smaak met peper en zout. Je kan deze salade lauw warm eten of ook koud. Beide is erg lekker!

Ingrediënten voor 1 schaal (4 personen)

275 g orzo

1 liter groente bouillon (2 blokjes groentebouillon in kokend water)

200 g verse spinazie

150 g zongedroogde tomaat (in reepjes gesneden)

240 g artisjok harten (pot van 390 gram)

60 g kappertjes (pot van 100 g)

Goede kwaliteit olijfolie

Peper en zout

Eetsmakelijk!