Orzo salade met zongedroogde tomaat, spinazie, artisjok en kappertjes
Zo maak je het
Verwarm de bouillon en giet hier de orzo bij. Kook de orzo gaar voor zo’n 10 minuten en blijf tussendoor goed roeren, anders kookt de orzo aan onderin de pan.
Giet de orzo af en roer hier een scheutje lekkere olijfolie doorheen.
Snij de zongedroogde tomaat in reepjes en de artisjok harten in kwarten. Meng de orzo met de verse spinazie, zongedroogde tomaatjes, artisjok en kappertjes en maak verder op smaak met peper en zout. Je kan deze salade lauw warm eten of ook koud. Beide is erg lekker!
Ingrediënten voor 1 schaal (4 personen)
275 g orzo
1 liter groente bouillon (2 blokjes groentebouillon in kokend water)
200 g verse spinazie
150 g zongedroogde tomaat (in reepjes gesneden)
240 g artisjok harten (pot van 390 gram)
60 g kappertjes (pot van 100 g)
Goede kwaliteit olijfolie
Peper en zout