Plaattaart met peer, vijgen en blauwe kaas

 

Een plaattaart om je vingers bij af te likken, zo lekker!

Prep tijd: 15 min | Oventijd: 20 min |Totale tijd: 35 minuten

Plaattaarten zijn altijd zo lekker om te maken! Laatst vertelde een vriendin van mij dat ze een plaattaart had gemaakt met vijgen en blauwe kaas, toen dacht ik gelijk, dit moet ik ook gaan maken. Ik maakte deze met ook nog peer en wat verse sla uit de tuin, echt heerlijk! Je kan de plaattaart ook nog verder aanvullen met bijvoorbeeld uitjes, noten en balsamico. Ook als je niet zo’n fan bent van blauwe kaas, dan kan je deze natuurlijk vervangen door bijvoorbeeld geitenkaas, feta of bijvoorbeeld brie. Alles kan & net wat je zelf het lekkerst vindt.

 
 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven op 180 graden.

  2. Snij de peer en vijgen in plakken.

  3. Rol het bladerdeeg uit en kerf een rand rondom het bladerdeeg, zo’n 2 cm vanaf de rand. Prik vervolgens met een vork in het middelste vlak gaatjes.

  4. Verdeel de crème fraîche over het bladerdeeg en hou de randen vrij. Beleg daarna met de peer, vijgen en de blauwe kaas.

  5. Kluts het ei los en besmeer de randen met het ei. Besprenkel de plaattaart met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Besprenkel daarbij ook de randen met de Italiaanse kruiden.

  6. Bak de plaattaart in de oven voor 20 minuten en garneer als laatst met een beetje sla voordat je de plaattaart gaat serveren. Ook lekker om de plaattaart nog te serveren met wat balsamico stroop.

Je kan de plaattaart warm of koud eten. Beide is lekker!

Ingrediënten voor 1 plaattaart

1 rol bladerdeeg

200 g crème fraîche

1 ei

3 peren

4 verse vijgen

125 g creamy bleu blauwe kaas (of andere kaas naar keuze)

1 el Italiaanse kruiden

Peper en zout

Sla melange als topping

Eventueel balsamico stroop als extra topping.

Geniet!