Plaattaart met peer, vijgen en blauwe kaas
Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden.
Snij de peer en vijgen in plakken.
Rol het bladerdeeg uit en kerf een rand rondom het bladerdeeg, zo’n 2 cm vanaf de rand. Prik vervolgens met een vork in het middelste vlak gaatjes.
Verdeel de crème fraîche over het bladerdeeg en hou de randen vrij. Beleg daarna met de peer, vijgen en de blauwe kaas.
Kluts het ei los en besmeer de randen met het ei. Besprenkel de plaattaart met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Besprenkel daarbij ook de randen met de Italiaanse kruiden.
Bak de plaattaart in de oven voor 20 minuten en garneer als laatst met een beetje sla voordat je de plaattaart gaat serveren. Ook lekker om de plaattaart nog te serveren met wat balsamico stroop.
Je kan de plaattaart warm of koud eten. Beide is lekker!
Ingrediënten voor 1 plaattaart
1 rol bladerdeeg
200 g crème fraîche
1 ei
3 peren
4 verse vijgen
125 g creamy bleu blauwe kaas (of andere kaas naar keuze)
1 el Italiaanse kruiden
Peper en zout
Sla melange als topping
Eventueel balsamico stroop als extra topping.