Berichten in Lunch
Soep van geroosterde puntpaprika en tomaat

Vandaag voelt het voor de eerste keer na de zomer wel echt koud aan buiten. Het regent alweer en het liefst zet ik nu in de ochtend al gezellig de kaarsjes aan binnen om het een beetje gezellig te maken thuis. Op zo’n dag heb ik ook vaak maar zin in 1 ding, en dat is een lekkere kom met soep. Nog even een beetje een nazomerse soep met puntpaprika’s en tomaten om toch nog een beetje het zomerse gevoel in huis te halen. Een van mijn favoriete soepen.

Meer lezen
Gefrituurde burrata met een dragon olie, mango gel met garam masala en gemengde tomaatjes

Burrata, een kaassoort die niet meer weg te denken is in deze tijd. En dat snap ik helemaal, want burrata is zo ongelofelijk lekker. Toen ik een tijdje geleden in Spanje was, toen stond er op de kaart van het restaurant een gerecht met gefrituurde burrata, dat moest ik natuurlijk proberen. Ik vond het zo’n leuk idee en ging daar nou ook thuis eens mee aan de slag.

Meer lezen
Tomaten galette met rozemarijn en Italiaanse kruiden

Tomaten galettes zijn echt lekker en makkelijk te maken. Het zijn een soort open taartjes die je kan vullen met allerlei lekkere ingredienten. Voor deze galette heb ik gekozen voor een variatie van verschillende tomaten, heerlijk! De tomaten worden sappig en smaakvol als ze in de oven gebakken worden en de galette geeft een heerlijke knapperige boterige korst. Probeer ze eens, je zult ervan genieten!

Meer lezen
Courgette fritters met mais en feta

Wat een fijn gerecht om te serveren tijdens de zomer! Mocht je een moestuin hebben met courgettes, dan heb je ze op een gegeven moment waarschijnlijk in overvloed. Deze fritters zijn zo gemakkelijk om te maken & met deze opmaak van het bord zet je ook nog eens een culinair bordje op tafel voor je gasten. Heerlijk om te eten als voorgerecht of bijgerecht, maar je kan het natuurlijk ook uitbreiden en serveren als hoofdgerecht, alles kan!

Meer lezen
Broccoli pannenkoekjes met basilicum

Heb je moeite met genoeg groentes binnenkrijgen? Maak dan eens deze heerlijke pannenkoekjes met broccoli! Deze zijn super lekker voor de lunch, maar je kan ze ook gemakkelijk als diner eten. Het beslag kan je ook gemakkelijk van tevoren al goed voorbereiden. Het enige wat je hoeft te doen is de broccoli even gaar koken, deze pureren en daarna te mengen met de eieren, melk, bloem en kruiden. Het beslag kan je daarna ook bewaren in de koelkast, hierdoor kan je de volgende dag weer genieten van de pannenkoekjes!

Meer lezen