Hartige spinazie wafels met een rode bieten & dille dip
Zo maak je het
Snij de rode ui en grove stukken en mix met de spinazie, eieren, amandelmelk, meel, bakpoeder en basilicum blaadjes in een foodprocessor tot een glad beslag. Als het beslag nog te dik is kan je wat extra melk toevoegen of als het te dun is wat meel. Maak verder op smaak met peper en zout.
Verhit de wafelijzer en smeer in met wat boter of kokosolie. Verdeel nu het beslag over de wafelijzer en bak de wafels voor ongeveer 5 minuten tot ze goud bruin zijn.
Maak ondertussen de dip. Rasp de rode bieten grof en snij de dille fijn en mix samen met de Griekse yoghurt en het citroen sap. Maak verder op smaak met peper en zout.
Serveer de wafels warm met de rode bieten dille dip en eventueel nog wat verse spinazie.
Ingrediënten voor 6 wafels
100 g spinazie
2 eieren
300 ml amandelmelk (of andere)
1 rode ui
10 g verse basilicum blaadjes
2 tl bakpoeder
300 g volkoren tarwemeel
Peper en zout
Boter of kokosolie
Voor de rode bieten & dille dip
5 el Griekse yoghurt
2 gekookte rode bieten
Sap van een halve citroen
Bosje verse dille