Vegan tofu fish sticks

 
IMG_3874.JPG

Vegan fish sticks, lekker te serveren als bijgerecht of als borrelhapje

Prep tijd: 10 min | Oven tijd: 30-35 min | Totale tijd: 40 min

Een lekkere snack voor in het weekend! Vroeger als kind was ik dol op fish sticks & at ik ze vaak bij het avondeten. Maar omdat ik al een tijdje gestopt ben met vlees en vis eten had ik ze al lang niet meer gehad en ging ik opzoek naar een lekker alternatief. Ik probeerde deze variant met tofu & ik was meteen fan! Super simpel om te maken en een verassende snack om op tafel te zetten voor je vrienden en familie.


.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200*C.

  2. Snij de tofu in dunne reepjes, denk aan dezelfde grote zoals bij traditionele fish sticks.

  3. Mix het paneermeel en nori blad in een foodprocessor tot alles fijngesneden is. Meng daarna in een kom het amandelmelk, soja saus, citroen, cayenne poeder en peper en zout tot een sausje.

  4. Dip alle tofu reepjes een voor een in het sausje en vervolgens in het mengsel van paneermeel. Leg alle tofu sticks naast elkaar op een bakplaat en bak in het midden van de oven voor ongeveer 30-35 minuten tot ze knapperig zijn.

Ingrediënten 3 - 4 personen

1 blok tofu (400 g)

80-100 g paneermeel

1/2 nori sushi blad

100 ml amandelmelk

2 el soja saus

Sap van een halve citroen

1 tl cayenne poeder

Peper en zout

Enjoy!