Radijsjes soep met rode biet en pastinaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200*C.
Schil de pastinaak en snij daarna met het schilmesje een paar dunne slierten voor de pastinaak chips en zet aan de kant.
Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Was de radijsjes met water, verwijder de loven als deze erop zitten en snij de radijsjes in vieren. Snij ook de rode biet en pastinaak in soort gelijke blokjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook en ui kort. Bak nu ook de radijsjes, rode biet en pastinaak mee voor ongeveer 5 minuten. Voeg het kokend water en bouillon blokje toe aan de pan en kook alles samen voor 15 minuten.
Leg ondertussen de pastinaak slierten op een bakplaat en besprenkel met olie en peper en zout. Bak ze vervolgens in het midden van de oven voor 10-15 minuten. Kijk af en toe wel even of de pastinaak niet zwart wordt.
Als de groentes in de pan gaar zijn, pureer dan de soep fijn met een staafmixer en maak verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de kommen en maak af met een paar stukjes van de pastinaak chips en maak verder op smaak met peper en zout.
Ingrediënten voor 4 personen
200 g radijsjes
1 rode biet (gekookte)
1 pastinaak
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 L kokend water
1 groentebouillonblokje
Olijfolie
Peper en zout