Dumplings met paksoi, shiitake, gember, tempeh & sesam
Zo maak je het
Mix de bloem met het kokend water en meng met een spatel tot een deeg, vorm daarna met je handen een mooie bal en pas op want de bal kan nog heet zijn. Verpak daarna het deeg in vershoudfolie en leg terwijl je aan de vulling begint het deeg in de koeling.
Snij de paksoi, knoflook, shiitake en gember en bak met een beetje olie in een pan voor een paar minuten. Blus het na een paar minuten af met wat sesamolie en laat even afkoelen en maak verder op smaak met peper en zout.
Snij dan ook de tempeh in kleine reepjes en bak in een pan met een beetje olie tot ze goudbruin gekleurd zijn. Prak de tempeh daarna in nog kleinere stukjes en zet even aan de kant.
Doe het mengsel met de paksoi in een foodprocessor als het een beetje afgekoeld is en snij alles fijn.
Pak daarna het deeg uit de koeling en verdeel in 16 gelijke stukjes en maak van elk stukje een mooi bolletje. Bestuif je keukenblad met een beetje bloem en rol elk bolletje uit tot je een heel dun rond velletje hebt. Schep een beetje van het paksoi mengsel in het midden van elk vel en strooi er wat tempeh overheen. Vouw daarna alle buitenkanten naar het midden en maak er een mooi pakketje van. Voor een andere vorm kan je ze ook een keer dubbel vouwen en dan als een waaier dichtmaken.
Zet een bakje met water en een bakje met sesamzaadjes klaar en dip elke dumping met de onderkant eerst in het water en vervolgens in de sesamzaadjes en bak ze kort in een pan met wat olie tot de sesamzaadjes goudbruin gekleurd zijn. Zet vervolgens een pan met kokend water op. Pak nu het stoommandje en bedek de bodem met bakpapier en prik er genoeg gaatjes in zodat de stoom erdoorheen kan komen. Laat de pan met kokend water op een middelhoog vuur staan en leg het stoommandje erop. zorg dat de dumplings elkaar niet raken in het mandje en stoom ze vervolgens voor ongeveer 10 minuten gaar.
Ingrediënten voor 16 dumplings
150 g bloem
100 ml kokend water
Voor de vulling
1 bosui
1 teen knoflook
3 stengels paksoi
100 g shiitake
2 cm verse gember
100 g tempeh
1 el sesamolie
10 g sesamzaadjes