Mini wortel burgers met kikkererwten peterselie en een kerrie yoghurt sausje
Ingrediënten voor 16 mini burgers
350 g bloem
5 g droge gist
250 ml lauwwarme (plantaardige) melk
20 g zonnebloempitten
Wortel burgers
200 g wortels
1 rode ui
1 teen knoflook
1 blik kikkererwten (400 g)
10 g peterselie
80 g havermout
3 eieren
1 tl komijnpoeder
Kerrie yoghurt sausje
5 el Griekse yoghurt
1 el kerrie poeder
Topping
Gemengde sla
Taugé
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Mix de bloem, gist en een snuf zout in een kom en voeg beetje bij beetje de lauwwarme melk erbij tot je een mooie deegbal hebt. Bestuif het keukenblad met wat bloem en kneed het deeg nog voor een paar minuten. Maak een mooie ronde bal en leg het deeg daarna in een ingevette kom en bedek met een vochtige theedoek. Laat het deeg rijzen op een warme plek voor ongeveer een uur tot het deeg verdubbeld is in grootte
Begin ondertussen alvast met de burgers. Rasp daarvoor de wortels, snij de peterselie, kikkererwten en knoflook fijn en snipper de ui. Mix alles in een grote kom samen met 2 eieren en de havermout. Zet daarna weg in de koelkast voor een half uur zodat het kan binden
Voor het sausje, mix de Griekse yoghurt met het kerrie poeder en peper en zout en zet zolang in de koelkast
Als het deeg verdubbeld is, verdeel het deeg in 16 gelijke stukken en rol ze tot mooie deeg balletjes. Verdeel de balletjes over een bakplaat en bedek met een ingevet vershoudfolie en laat nog een half uur rijzen. Verwarm daarna de oven voor op 220*C
Verwijder het folie en besmeer de broodjes met een beetje ei en besprenkel de zonnebloempitten erover. Bak daarna de broodjes in het midden van de oven voor ongeveer 10 minuten tot ze goud bruin gekleurd zijn
Bak tussendoor ook de burgertjes in een pan met een beetje olie tot beiden kanten mooi goudbruin gekleurd zijn
Beleg de broodjes vervolgens met de kerrie yoghurt, sla, taugé en de wortel burger en prik er eventueel een saté prikker in om het leuk te serveren en om de broodjes goed bij elkaar te houden