Geroosterde aardappeltjes met bieslook en een yoghurt dille saus
Zo maak je het
Kook de aardappeltjes in een pan met een beetje zout voor zo’n 15 minuten tot ze beetgaar zijn.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220*C en maak alvast de yoghurt saus. Snij daarvoor de knoflook en dille fijn en mix samen met de citroensap, yoghurt en peper en zout. Zet zo lang even in de koeling.
Haal de aardappeltjes van het vuur en verspreid ze over een ovenschaal. Druk voorzichtig met de achterkant van een lepel op de aardappeltjes om ze lichtelijk te pletten. Besprenkel ze daarna met olijfolie, peper en zout en rooster ze in het midden van de oven voor 20 minuten. Snij ondertussen de rode ui in partjes. Draai na 20 minuten de aardappeltjes om en rooster nog zo’n 20 minuten met de rode ui erbij tot alles mooi goudbruin gekleurd is.
Maak nu het bord op met de aardappeltjes, rode ui en dille yoghurt saus en besprenkel het bord met kleine stukjes bieslook.
Ingrediënten voor 4 personen
650 g gemengde aardappeltjes met schil
1 rode ui
Paar takjes bieslook
Olijfolie
Peper en zout
Yoghurt dille saus
1 teentje knoflook
250 g yoghurt
4 grote takjes dille
1 el citroensap