Tortilla’s met jackfruit, mango, peterselie en soja yoghurt

 
IMG_1228.jpg

Heerlijke frisse, pittige tortilla’s met pulled jackfruit

Prep tijd: 10 min | Totale tijd: 20 min

Een feestje op je bord! Binnen een handomdraai heb je deze tortilla’s al op tafel staan & ze zijn echt zo lekker! Door de cayenne wordt de jackfruit lekker pittig, maar met de mango en yoghurt maakt het ook weer lekker fris. Tijdens het fotograferen voor het bedrijf Smaakt maakte ik dit gerechtje met hun jackfruit & het was zo lekker! Smaakt heeft zulke goede producten, alles is biologisch en mega goed van smaak. Ik ben trots dat ik voor dit mooie bedrijf mag fotograferen & als je het nog niet kent, het is zeker de moeite waard om eens in huis te nemen.

 
IMG_1230.jpg
IMG_1242.jpg
 

Zo maak je het

  1. Trek de jackfruit uit elkaar en verwijder de harde stukken. Marineer de jackfruit met Cayenne poeder, paprika en ketjap en maak verder op smaak met peper en zout. Snipper vervolgens de ui en snij de knoflook fijn. Verhit een pan met een scheutje olijfolie en fruit de knoflook en ui voor een paar minuten. Bak daarna de jackfruit mee op middelhoog vuur

  2. Verhit ondertussen ook een andere pan maar let op zonder olie. Leg hier de tortilla’s een voor een in en bak aan beiden kanten voor een paar minuten. Als je de tortilla uit de pan haalt kan je deze voorzichtig doormidden vouwen als een taco

  3. Voor de soja yoghurt saus, meng de yoghurt met de sojasaus en maak verder op smaak met peper en zout

  4. Snij als laatst de mango nog in stukken en beleg daarna de tortilla’s met de jackfruit en mango. Besprenkel de soja yoghurt over de tortilla’s en maak af met een paar takjes peterselie

Ingrediënten voor 8 tortilla’s

1 pak kleine tortilla’s (8 stuks)

2 potten jackfruit ( à 500 g)

1 rode ui

1 knoflook teentje

2 tl cayenne poeder

2 tl paprika poeder

2 el ketjap

1 verse mango

Bosje peterselie

4 el yoghurt

2 tl soja saus

Peper en zout

Olijfolie

Geniet!