Tagliatelle met citroen, ricotta, spinazie en bleekselderij

 
IMG_0384.jpg

Easy on Monday!

Prep tijd: 5 min | Totale tijd: 15 min

Easy on Monday! Een heerlijk fris pasta recept dat al binnen 15 minuten op tafel staat. Ideaal als je niet heel veel tijd hebt om te koken, maar toch een lekkere maaltijd op tafel wilt zetten! Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept met jullie heb gedeeld. Ik heb afgelopen tijd drukke weken gehad met thuisdiners, het klaarmaken van mijn foodtruck en met het fotograferen voor hele toffe bedrijven. Echt zo leuk alle opdrachten die binnenkomen & zo’n lekkere simpele pasta als deze is echt top om weer helemaal bij te komen. 

 
IMG_0373.jpg
IMG_0382.jpg
 

Zo maak je het

  1. Breng water aan de kook en kook de tagliatelle in 8 minuten gaar

  2. Snij ondertussen de knoflook fijn, snij de ui in halve ringen en snij de bleekselderij in kleine ringen. Fruit de knoflook en ui voor een paar minuten in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg daarna de bleekselderij toe en bak mee voor een paar minuten. Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe en roer tot alles goed is geslonken

  3. Mix ondertussen de ricotta met de rasp en het sap van 1 citroen en maak verder op smaak met peper en zout

  4. Giet de pasta af en meng de pasta met het spinazie mengsel en de ricotta en verdeel over twee borden. Je kan eventueel nog wat verse spinazie op het bord erbij leggen en rasp als laatst nog wat parmezaanse kaas over de pasta

Ingrediënten voor 2 personen

160 g tagliatelle

1 citroen (rasp en sap)

150 g verse spinazie

250 g ricotta

1 rode ui

1 teentje knoflook

2 stengels bleekselderij

Parmezaanse kaas

Peper en zout

Olijfolie

Eetsmakelijk!