Tagliatelle met citroen, ricotta, spinazie en bleekselderij
Zo maak je het
Breng water aan de kook en kook de tagliatelle in 8 minuten gaar
Snij ondertussen de knoflook fijn, snij de ui in halve ringen en snij de bleekselderij in kleine ringen. Fruit de knoflook en ui voor een paar minuten in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg daarna de bleekselderij toe en bak mee voor een paar minuten. Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe en roer tot alles goed is geslonken
Mix ondertussen de ricotta met de rasp en het sap van 1 citroen en maak verder op smaak met peper en zout
Giet de pasta af en meng de pasta met het spinazie mengsel en de ricotta en verdeel over twee borden. Je kan eventueel nog wat verse spinazie op het bord erbij leggen en rasp als laatst nog wat parmezaanse kaas over de pasta
Ingrediënten voor 2 personen
160 g tagliatelle
1 citroen (rasp en sap)
150 g verse spinazie
250 g ricotta
1 rode ui
1 teentje knoflook
2 stengels bleekselderij
Parmezaanse kaas
Peper en zout
Olijfolie