Plaattaart met truffel, aubergine, paddenstoelen en parmezaan
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakpapier op je bakplaat. Keep met een mes randen in het bladerdeeg, zo’n 1 cm van de rand (doe dit voorzichtig en snij niet helemaal door het deeg heen). Prik daarna in het middelste gedeelte ook gaatjes in het deeg met een vork voor de luchtigheid
Mix de crème fraîche met de truffel tapenade en een fijngesneden knoflook teentje en besmeer op de plaattaart, maar laat de buitenste rand vrij
Snij vervolgens de aubergine in dunne ronde plakjes en snij de paddenstoelen in vieren. Verdeel eerst de aubergine over de plaattaart en verdeel daar overheen de paddenstoelen. Besprenkel met peper en zout en een beetje olijfolie. Smeer als laatst de randen in met een opgeklopt ei (of het maïzena mengsel als je geen ei wilt gebruiken) zodat de randen mooi bruin worden tijdens het bakken
Bak de plaattaart in het midden van de oven voor zo’n 25-30 minuten tot deze mooi gaar is
Voor het serveren, besprenkel de plaattaart met de parmezaanse kaas en de rucola
Ingrediënten voor 1 plaattaart
1 rol vers bladerdeeg
1 aubergine
250 g kastanje champignons (of andere paddenstoelen)
4 tl truffel tapenade
150 g crème fraîche
1 knoflook teentje
40 g parmezaanse kaas
2 handjes rucola
1 ei of een el maïzena opgelost in warm water
Peper en zout
Olijfolie