Risotto met paddenstoelen, truffel en een schuim van parmezaan
Zo maak je het
Zet 1 liter kokend water op met 1 blokje paddenstoelen bouillon en laat koken op een laag vuurtje
Snij de champignons in blokjes of plakjes, snipper de ui en snij de knoflook fijn. Fruit als eerst de ui en knoflook in de pan en voeg daarna de risotto rijst toe en bak tot de rijst glazig is. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon bij de rijst en blijf goed roeren tot de bouillon is opgenomen. Blijf dit herhalen tot de rijst helemaal gaar is, dit duurt meestal zo’n 20 minuten
Kook ondertussen ook de room met melk op en voeg de parmezaanse kaas toe en laat dit goed smelten. Draai dit mengsel fijn in een keukenmachine of gebruik een staafmixer en zeef daarna goed voordat je het in de sifon giet. Gebruik voor de sifon 1-2 gaspatronen tot je mooi schuim krijgt.
Bak in een andere pan de champignons en beukenzwammen in een beetje olie en voeg deze toe bij de risotto rijst wanneer deze gaar is. Voeg als laatst nog een klontje boter toe en roer nog even goed door en maak verder op smaak met peper en zout
Verdeel op elk bord wat schuim van parmezaan en leg daarin de paddenstoelen risotto. Giet op elk bord een scheutje truffel olie en maak eventueel af met affilla cress als garnering
Ingrediënten voor 4 personen
300 g risotto rijst
1 ui
1 teentje knoflook
400 g katanje champignons
150 g beukenzwam
1 liter paddenstoelen bouillon
Klontje (plantaardige) boter
Truffel olie
Affilla cress
Olijfolie
Peper en zout
Schuim van parmezaan
250 g parmezaanse kaas
225 g room
225 g melk
Benodigdheden
1-2 gaspatronen
Sifron
Zeef