Havermout pancakes met banaan, blauwe bessen en perzik

 
IMG_3712.JPG

Lekkere en gezonde bananen pannenkoekjes met havermout. Heerlijk ontbijtje om je dag goed mee te beginnen

Prep tijd: 10 min | Bak tijd: 20 min | Totale tijd: 30 min

Van havermout kan je zo veel lekkere ontbijtjes maken & zo ook deze heerlijke bananen pancakes met blauwe bessen en perzik. In het weekend heb ik altijd wel zin in een uitgebreider ontbijt en bedenk ik graag nieuwe pancake recepten. Dit recept blijft wel echt een van mijn favorieten & met de zoete perziken, blauwe bessen en honing is het echt genieten en ook nog eens gezond!

Je kan vaak havermeel kopen in de supermarkt, maar wat nou leuk is, je kan zelf ook in een handomdraai havermeel maken! Het enige ingrediënt wat je nodig hebt is havermout. Maal de havermout fijn in een foodprocessor of blender & je hebt al havermeel. Het is een gezond alternatief op wit meel en het is ook nog eens veel goedkoper om zelf te maken.

Zo maak je het

  1. Snij de perzik in dunne plakjes.

  2. Maal de havermout fijn in een foodprocessor samen met het bakpoeder en zet even apart.

  3. Snij daarna de banaan in stukjes en mix deze samen met het ei en kaneel in de foodprocessor. Giet het mengsel met banaan samen met de melk bij de havermout en meng goed door elkaar met een spatel. Als alles goed gemengd is, roer de blauwe bessen kort door het mengsel en klaar om te bakken!

  4. Verwarm de pan voor met een klontje boter. Voor 1 pancake schepte ik twee grote eetlepels uit het beslag in een pan. Leg meteen 3 plakjes perzik erop en druk deze lichtelijk in het beslag om te voorkomen dat de perzik aanbrandt als je de pancake omdraait. Bak de pancake een paar minuten tot deze goudbruin is aan de onderkant. Draai hem vervolgens om en bak kort tot ze helemaal gaar zijn.

  5. Serveer ze lekker warm & ik vind het zelf ook heerlijk met een scheutje honing eroverheen. 

Ingrediënten voor 6-7 pancakes

100 g havermout

2 tl bakpoeder

1 banaan

2 handjes blauwe bessen

2 perziken

1 ei

1 tl kaneel

100 ml havermelk (of andere melk)

Klontje boter of kokosolie om in te bakken

Honing als topping

Enjoy!