Havermout pancakes met banaan, blauwe bessen en perzik
Zo maak je het
Snij de perzik in dunne plakjes.
Maal de havermout fijn in een foodprocessor samen met het bakpoeder en zet even apart.
Snij daarna de banaan in stukjes en mix deze samen met het ei en kaneel in de foodprocessor. Giet het mengsel met banaan samen met de melk bij de havermout en meng goed door elkaar met een spatel. Als alles goed gemengd is, roer de blauwe bessen kort door het mengsel en klaar om te bakken!
Verwarm de pan voor met een klontje boter. Voor 1 pancake schepte ik twee grote eetlepels uit het beslag in een pan. Leg meteen 3 plakjes perzik erop en druk deze lichtelijk in het beslag om te voorkomen dat de perzik aanbrandt als je de pancake omdraait. Bak de pancake een paar minuten tot deze goudbruin is aan de onderkant. Draai hem vervolgens om en bak kort tot ze helemaal gaar zijn.
Serveer ze lekker warm & ik vind het zelf ook heerlijk met een scheutje honing eroverheen.
Ingrediënten voor 6-7 pancakes
100 g havermout
2 tl bakpoeder
1 banaan
2 handjes blauwe bessen
2 perziken
1 ei
1 tl kaneel
100 ml havermelk (of andere melk)
Klontje boter of kokosolie om in te bakken
Honing als topping