Vlierbloesem pancakes

 

Heerlijke gezonde en glutenvrije pancakes gemaakt met vlierbloesem siroop

Prep tijd: 10 min | Bak tijd: 20 min | Totale tijd: 30 min

Nog eventjes en dan is het vlierbloesem seizoen alweer voorbij, maar gelukkig heb ik flink wat liters siroop gemaakt waardoor ik nog veel gerechtjes kan maken met dit lekkere ingrediënt. Hierbij een heerlijk recept met vlierbloesem voor een relaxte ochtend of om iemand even lekker te verassen met een heerlijk ontbijtje.

Vlierbloesem siroop maken is al super leuk, maar als je daar geen tijd voor hebt gehad of het seizoen is alweer voorbij, dan kan je ook in verschillende supermarkten deze heerlijke siroop kopen. Ook lekker om te gebruiken voor limonade of cocktails.

 
IMG_3636.png
IMG_3647.png
 
 

Zo maak je het

  1. Snij de banaan in stukjes en mix samen met de plantaardige melk, havermout, boekweitmeel, vlierbloesemsiroop en bakpoeder in een foodprocessor tot een glad beslag. 

  2. Verhit een grote pan met kokosolie of boter en schep een grote lepel uit het beslag per pancake. Als de onderkant mooi goudbruin gekleurd is, draai de pancake dan om en bak de andere kant ook goud bruin. Eet de pancakes lekker warm en eventueel samen met wat bramen en een scheutje vlierbloesem siroop.

Ingrediënten voor 8 pancakes

300 ml plantaardige melk

90 g havermout

130 g boekweitmeel

4 el vlierbloesemsiroop (en extra als topping)

1 tl bakpoeder

1 banaan

Handje vol bramen 

Kokosolie of klontje boter 

Geniet!