Blini's met rode bieten crème, peer en rode kool

 
IMG_4807.png

Leuk recept om te maken voor een borrel met vrienden of familie

Prep tijd: 30 min | Rijs tijd: 1,5 uur | Totale tijd: 2 uur

Het is weer weekend! En dat betekent, tijd is voor gezellige borrels! Nu de temperatuur buiten ook weer lekker is afgekoeld kan je weer lekker de keuken induiken. Een tijdje geleden deelde ik al het basis recept voor blini’s en een recept voor een lekkere topping, maar ik vond het nu wel weer eens tijd voor een leuk nieuw blini recept. Er zijn zo veel lekkere variaties mogelijk en het leuke is ook dat je met het basis recept veel verschillende hapjes kan maken en zo je vrienden en familie kan verrassen met een plateau vol met verschillende smaken.

Als je toch niet zo veel tijd hebt maar graag dit lekkere recept wilt uitproberen kan je natuurlijk ook altijd de blini’s kopen uit de supermarkt.

 
IMG_4813.png
IMG_4721.png
 

Zo maak je de blini’s

  1. Meng in een kom het boekweitmeel, gist en de lauwwarme melk. Dek de kom af met een vochtige theedoek of een vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek

  2. Na een uur, smelt de boter in een pan en splits het ei. Meng het eigeel, zout, boter en bloem en mix door het eerste beslag. Klop daarna het eiwit op met een mixer tot het helemaal stijf is en meng daarna ook door het beslag. Laat nog eens 30 min rijzen. 

  3. Verhit in een koekenpan een beetje (plantaardige) boter en bak de blini’s aan beiden kanten goudbruin. Ik schepte voor 1 blini 1 el uit het beslag

Zo maak je de topping

  1. Mix de rode bieten, de crème fraîche en het citroensap in een foodprocessor of met een staafmixer en maak verder op smaak met peper en zout

  2. Snij vervolgens de rode kool en peer in dunne reepjes. Maak nu een bakje met warm water klaar en verwarm een lepel in het water voordat je een eetlepel uit de rode bieten crème schept voor op de blini’s, hierdoor krijgt de crème een mooie gladde structuur. Beleg de blini’s met de rode bieten crème, een reepje rode kool en een reepje peer en garneer verder met boekweit, verse dille en peper en zout

Ingrediënten voor 12-14 blini’s

50 g boekweitmeel

50 g tarwebloem

3,5 g instant gist

90 ml lauwwarme (plantaardige) melk (37*C)

1 ei

10 g (plantaardige) roomboter + extra voor bakken

Snuf zout

Rode bieten crème

250 g gekookte rode biet

1 el citroensap

125 g crème fraîche

Garnering

1 peer

Halve rode kool

Bosje verse dille

2 el Boekweit

Peper en zout

Eetsmakelijk!