Blini's met rode bieten crème, peer en rode kool
Zo maak je de blini’s
Meng in een kom het boekweitmeel, gist en de lauwwarme melk. Dek de kom af met een vochtige theedoek of een vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek
Na een uur, smelt de boter in een pan en splits het ei. Meng het eigeel, zout, boter en bloem en mix door het eerste beslag. Klop daarna het eiwit op met een mixer tot het helemaal stijf is en meng daarna ook door het beslag. Laat nog eens 30 min rijzen.
Verhit in een koekenpan een beetje (plantaardige) boter en bak de blini’s aan beiden kanten goudbruin. Ik schepte voor 1 blini 1 el uit het beslag
Zo maak je de topping
Mix de rode bieten, de crème fraîche en het citroensap in een foodprocessor of met een staafmixer en maak verder op smaak met peper en zout
Snij vervolgens de rode kool en peer in dunne reepjes. Maak nu een bakje met warm water klaar en verwarm een lepel in het water voordat je een eetlepel uit de rode bieten crème schept voor op de blini’s, hierdoor krijgt de crème een mooie gladde structuur. Beleg de blini’s met de rode bieten crème, een reepje rode kool en een reepje peer en garneer verder met boekweit, verse dille en peper en zout
Ingrediënten voor 12-14 blini’s
50 g boekweitmeel
50 g tarwebloem
3,5 g instant gist
90 ml lauwwarme (plantaardige) melk (37*C)
1 ei
10 g (plantaardige) roomboter + extra voor bakken
Snuf zout
Rode bieten crème
250 g gekookte rode biet
1 el citroensap
125 g crème fraîche
Garnering
1 peer
Halve rode kool
Bosje verse dille
2 el Boekweit
Peper en zout