Blini's met mosterd room, courgette en oregano

 
IMG_4830.png

Heerlijk hapje die je leuk kan serveren bij de borrel of als voorgerechtje

Prep tijd: 35 min | Rijs tijd: 1 uur en 30 min | Totale tijd: 2 uur

Heb je het blini recept van gisteren al zien langskomen? Met blini’s kan je hele leuke hartige hapjes maken & dat is ook wat ik heb gedaan! Ik heb voor jullie twee verschillende varianten gemaakt die je heel leuk kan serveren op een borrel of zelfs kan serveren als voorgerechtje voor een leuk diner. Blini’s maken neemt wel wat tijd in beslag & als je nou minder tijd hebt maar toch dit leuke gerechtje wilt maken dan weet ik dat ze bij de Albert Heijn ook blini’s verkopen en hoef je alleen nog maar de topping te maken.

Zo maak je het

Blini’s

  1. Meng in een kom het boekweitmeel, gist en de lauwwarme melk. Dek de kom af met een vochtige theedoek of een vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek

  2. Na een uur, smelt de boter in een pan en splits het ei. Meng het eigeel, zout, boter en bloem en mix door het eerste beslag. Klop daarna het eiwit op met een mixer tot het helemaal stijf is en meng daarna ook door het beslag. Laat nog eens 30 min rijzen. 

  3. Verhit in een koekenpan een beetje (plantaardige) boter en bak de blini’s aan beiden kanten goudbruin. Ik schepte voor 1 blini 1 el uit het beslag

Topping

  1. Bereid de blini’s voor volgens het basisrecept van de vorige post

    1. Schil de courgette met een schilmesje of schaaf in dunne slierten en halveer daarna de slierten

    2. Klop de verse room op met een mixer en roer daarna de mosterd en het citroensap door de room

    3. Maak een bakje met warm water klaar en verwarm een lepel in het water voordat je een eetlepel uit de rooms schept voor op de blini’s, hierdoor krijgt het room een mooie gladde structuur

    4. Beleg daarna iedere blini met een eetlepel mosterd room, twee kleine courgette slierten en wat verse oregano. Besprenkel als laatst nog met peper en zout en de boekweit

Ingrediënten voor 12-14 blini’s

Blini’s

50 g boekweitmeel

50 g tarwebloem

3,5 g instant gist

90 ml lauwwarme (plantaardige) melk (37*C)

1 ei

10 g (plantaardige) roomboter + extra voor bakken

Snuf zout

Topping

1 courgette

200 ml verse room onklopbaar

1 tl mosterd

1 el citroensap

10 g verse oregano

Boekweit als garnering

Peper en zout

Eetsmakelijk!