Blini's met mosterd room, courgette en oregano
Zo maak je het
Blini’s
Meng in een kom het boekweitmeel, gist en de lauwwarme melk. Dek de kom af met een vochtige theedoek of een vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek
Na een uur, smelt de boter in een pan en splits het ei. Meng het eigeel, zout, boter en bloem en mix door het eerste beslag. Klop daarna het eiwit op met een mixer tot het helemaal stijf is en meng daarna ook door het beslag. Laat nog eens 30 min rijzen.
Verhit in een koekenpan een beetje (plantaardige) boter en bak de blini’s aan beiden kanten goudbruin. Ik schepte voor 1 blini 1 el uit het beslag
Topping
Bereid de blini’s voor volgens het basisrecept van de vorige post
Schil de courgette met een schilmesje of schaaf in dunne slierten en halveer daarna de slierten
Klop de verse room op met een mixer en roer daarna de mosterd en het citroensap door de room
Maak een bakje met warm water klaar en verwarm een lepel in het water voordat je een eetlepel uit de rooms schept voor op de blini’s, hierdoor krijgt het room een mooie gladde structuur
Beleg daarna iedere blini met een eetlepel mosterd room, twee kleine courgette slierten en wat verse oregano. Besprenkel als laatst nog met peper en zout en de boekweit
Ingrediënten voor 12-14 blini’s
Blini’s
50 g boekweitmeel
50 g tarwebloem
3,5 g instant gist
90 ml lauwwarme (plantaardige) melk (37*C)
1 ei
10 g (plantaardige) roomboter + extra voor bakken
Snuf zout
Topping
1 courgette
200 ml verse room onklopbaar
1 tl mosterd
1 el citroensap
10 g verse oregano
Boekweit als garnering
Peper en zout