Huisgemaakte blini’s
Zo maak je het
Meng in een kom het boekweitmeel, gist en de lauwwarme melk. Dek de kom af met een vochtige theedoek of een vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek
Na een uur, smelt de boter in een pan en splits het ei. Meng het eigeel, zout, boter en bloem en mix door het eerste beslag. Klop daarna het eiwit op met een mixer tot het helemaal stijf is en meng daarna ook door het beslag. Laat nog eens 30 min rijzen.
Verhit in een koekenpan een beetje (plantaardige) boter en bak de blini’s aan beiden kanten goudbruin. Ik schepte voor 1 blini 1 el uit het beslag
Ingrediënten voor 12-14 blini’s
50 g boekweitmeel
50 g tarwebloem
3,5 g instant gist
90 ml lauwwarme (plantaardige) melk (37*C)
1 ei
10 g (plantaardige) roomboter + extra voor bakken
Snuf zout