Brood met radijsjes, gember en geitenkaas
TIP
Gooi de bladeren van radijs niet zo maar weg, maar maak er een heerlijke pesto van! Mix daarvoor de groene bladeren met een handje geroosterde pijnboompitjes (of andere noten), een flinke scheut olijfolie en een handje parmezaanse kaas. Mix in een foodprocessor of met een staafmixer en maak op smaak met peper en zout. Ook een heerlijk extraatje voor op dit broodje :)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200*C graden.
Verwijder de loven van de radijsjes en snij vervolgens de radijsjes in dunne plakken (bewaar de loven eventueel om een pesto te maken). Leg de helft van de gesneden radijsjes op een bakplaat samen met de sneetjes brood en besprenkel met olijfolie en peper en zout.
Rasp de gember over de radijsjes op de bakplaat en rooster samen met het brood zo'n 10 minuten in het midden van de oven.
Als het brood en de radijsjes lekker knapperig zijn kan je ze uit de oven halen en het brood beleggen met rucola, geitenkaas, de rauwe en geroosterde radijsjes, walnoten en kiemgroente. Maak verder op smaak met zout en peper.
Ingrediënten voor 4 broodjes
4 sneedjes brood
8 radijsjes
60 g geitenkaas
Handje rucola
1 cm verse gember (of 1 tl poeder)
Handje walnoten
Peper en zout
Olijfolie
Handje kiemgroente