Burrata salade met nectarines, rode kool en rozemarijn crostini’s

 
IMG_5044.jpg

Een heerlijk en kleurrijk bijgerecht voor op tafel & gezellig om met elkaar te delen.

Prep tijd: 10 min | Oven tijd: 8-10 min | Totale tijd: 20 min

Burrata, m’n all time favorite! Ik kan er niet genoeg gerechten mee maken, zo lekker! Als je nou denk “wat is burrata?”, burrata is een Italiaanse verse kaas gemaakt van mozzarella en room. De buitenkant is hetzelfde als mozzarella en in de binnenkant hebben ze room toegevoegd. Burrata is dus heel zacht vanbinnen en als je het opensnijd loopt de room heerlijk over je salade heen. Burrata is ook heel lekker te serveren over pasta’s en pizza’s, zo krijgt je gerecht een heerlijke zachte en romige smaak.

Als bijgerecht kan je de salade in principe goed delen met z’n vieren. Toen ik dit gerecht voor het eerst had voorbereid waren we met 5 personen en had ik voor de zekerheid maar twee keer het recept gemaakt & toen waren ook alle borden leeg gegaan. Dus ben je nou met wat extra personen, het kan nooit kwaad om wat extra te maken, burrata valt altijd wel goed in de smaak :)

 
 
 
IMG_5066.JPG
 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

  2. Snij de knoflook en rozemarijn fijn en mix samen met de olijfolie en peper en zout. Snij het chiabatta in kleine plakjes en verdeel over een bakplaat. Besmeer elk stukje brood goed in met de olijfolie en rooster in het midden van de oven voor zo’n 8-10 minuten tot alle broodjes lekker krokant zijn. 

  3. Snij ondertussen de nectarines in partjes en snij de rode kool in kleine stukjes. Maak de salade op en bedek een groot bord of schaal met de gemengde sla. Leg daarna de nectarine in het rond op het bord als een waaier en bestrooi met de rode kool stukjes. Leg de burrata in het midden van het bord en besprenkel de salade met olijfolie, de korianderzaad en chili flakes. Haal de crostini’s uit de oven en leg een paar rondom de salade en de rest kan je als extra erbij serveren.

Ingrediënten voor 4 personen

1 bol burrata

3 nectarines

1 zak gemengde sla met rucola

Halve rode kool

1 chiabatta brood (afbak)

1 el chiliflakes

1 knoflook teentje

Paar takjes rozemarijn

50 ml olijfolie + extra voor over de salade

1 el korianderzaad

Peper en zout

Geniet!