Burrata salade met nectarines, rode kool en rozemarijn crostini’s
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de knoflook en rozemarijn fijn en mix samen met de olijfolie en peper en zout. Snij het chiabatta in kleine plakjes en verdeel over een bakplaat. Besmeer elk stukje brood goed in met de olijfolie en rooster in het midden van de oven voor zo’n 8-10 minuten tot alle broodjes lekker krokant zijn.
Snij ondertussen de nectarines in partjes en snij de rode kool in kleine stukjes. Maak de salade op en bedek een groot bord of schaal met de gemengde sla. Leg daarna de nectarine in het rond op het bord als een waaier en bestrooi met de rode kool stukjes. Leg de burrata in het midden van het bord en besprenkel de salade met olijfolie, de korianderzaad en chili flakes. Haal de crostini’s uit de oven en leg een paar rondom de salade en de rest kan je als extra erbij serveren.
Ingrediënten voor 4 personen
1 bol burrata
3 nectarines
1 zak gemengde sla met rucola
Halve rode kool
1 chiabatta brood (afbak)
1 el chiliflakes
1 knoflook teentje
Paar takjes rozemarijn
50 ml olijfolie + extra voor over de salade
1 el korianderzaad
Peper en zout