Geroosterde paprika met couscous en in sesam gebakken champignons, artisjok en kikkererwten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200*C
Snij de paprika’s door de helft en verwijder de zaadlijst en snij de zoete ui in partjes. Leg de paprika’s in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en peper en zout. Rooster de paprika’s in de oven voor 40 minuten. Voeg na 30 minuten ook de tomaten en zoete ui toe in de ovenschaal en hussel alles even kort door elkaar.
Als de paprika’s in de oven zitten kan je alvast beginnen aan de rest van de groentes en couscous. Voor de couscous, breng 110 ml water aan de kook met een snufje zout. Als het water kookt, haal de pan van het vuur, voeg 100 g couscous toe, roer even kort door en laat met een deksel op de pan 10 min staan.
Snij de champignons en artisjok harten in partjes en bak in een beetje olijfolie in de pan voor zo’n 5 minuten. Na 5 minuten, blus de groentes af met de sesamolie en voeg ook de kikkererwten en sesamzaadjes toe. Bak het geheel nog op laag vuur voor zo’n 5 minuten.
Haal de paprika’s uit de oven en vul met de couscous, groentes en maak af met een paar takjes tijm
Ingrediënten voor 4 halve paprika’s
2 rode paprika’s
100 g (biologische) volkoren couscous
4 el kikkererwten
250 g kastanje champignons
1 blik artisjok harten (390 g)
250 g cherry tomaten
1 zoete ui
2 el sesamolie
2 el sesamzaadjes
Paar takjes verse tijm
Olijfolie
Peper en zout