Mini pavlova's met citroen, grapefruit en pistache
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 110*C
Scheid het eiwit van de eidooiers en zorg dat er geen eigeel mee gaat anders kan je het eiwit niet opkloppen later. Doe het eiwit in een schone kom en klop het eiwit op door de mixer van lage stand naar steeds een hogere stand te zetten. Als het eiwit stijf is geworden, mix beetje bij beetje de suiker erbij. Om te checken of het eiwit stijf genoeg is geworden kan je het checken door de kom ondersteboven te houden. Als het eiwit blijft zitten is het helemaal gelukt. Roer nu voorzichtig nog de maizena, het citroen rasp en citroensap toe en meng alles door elkaar met een spatel
Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe het schuim in een spuitzak. Als je nou geen spuitzak in huis hebt kan je ook altijd een lepel gebruiken. Maak met de spuitzak kleine rondjes op het bakpapier en maak daarna met een lepel nog een klein holletje in het midden. Bak de mini pavlova in het midden van de oven voor ongeveer een uur
Na een uur, laat de pavlova eerst even afkoelen en haal daarna voorzichtig van het bakpapier. Klop met een mixer de MonChou en verse slagroom op en schep op elke pavlova. Schil de grapefruit, snij in dunne plakjes en snij daarna in kleinere stukjes en duw voorzichtig in de MonChou. Prak als laatst de pistache noten tot kleinere stukjes en besprenkel over de pavlova’s
Ingrediënten voor 10-12 mini pavlova’s
Eiwit van 2 eieren
1 tl maizena
20 g suiker
1 el citroensap
Rasp van een halve citroen schil
Halve grapefruit
Handje pistache noten
100 g MonChou
2 el verse slagroom