Mini chocolade taartjes met Monchou
Zo maak je he
Verwarm de oven voor op 180*C
Smelt 100 g van de chocolade au bain-marie en snij 80 g van de chocolade in kleine stukjes. Mix daarna 200 g roomboter met de basterd suiker tot een romig beslag. Voeg nu beetje bij beetje het bakmeel en vanille suiker bij het beslag en mix tot alles goed is opgenomen. Voeg daarna de eieren een voor een toe en mix tot je een luchtig beslag hebt. Spatel als laatst de gesmolten en stukjes chocolade door het beslag
Vet je bakvorm in met boter of bakspray. Ik gebruike een siliconen bakvorm waar je 11 mini cakejes in kan maken. Stort het deeg in de vormpjes en bak in het midden van de oven voor zo’n 20 min. Als je een grotere vorm gaat gebruiken heeft de cake waarschijnlijk langer nodig om gaar te worden. Om te checken of het deeg gaar is kan je met een saté prikker in de cake prikken, als er geen deeg aan vast blijft zitten is je cake gaar. Laat de cakejes goed afkoelen als ze uit de oven komen
Voor de Monchou topping, klop eerst de boter romig. Voeg daarna de Monchou en vanille extract toe en mix tot een romig beslag. Zet je mixer op een lage stand en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en als alles goed is opgenomen kan je nog kort op een hogere stand mixen voor een luchtig resultaat
Om de cakejes af te maken, doe het Monchou beslag in een spuitzak. Snij de cakejes horizontaal door de helft en beleg met een laagje Monchou door middel van de spuitzak. Leg de helft van het cakeje er weer op spuit de Monchou op de bovenkant in een rondje naar binnen. Bestrooi de cakejes met cacao en met de laatste 20 g fijngesneden chocolade
Ingrediënten voor 27 cakejes
200 g zelfrijzendbakmeel
200 g bruine basterd suiker
200 g pure chocolade
2 tl vanille suiker
4 eieren
200 g ongezouten roomboter
Roomkaas topping
150 g poedersuiker
200 g roomkaas
130 g ongezouten roomboter
vanille extract
Eventueel een paar eetbare bloemen zoals viooltjes