Mini pavlova’s met gekarameliseerde kaki, mascarpone en tuinkers
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 100*C
Klop de eiwitten, kristalsuiker, het citroensap en de maizena op in een vetvrije kom en mix tot het mengsel goed stijf is
Verdeel het mengsel op bakpapier in 10 kleine pavlova’s. Je kan dit doen door bijvoorbeeld gebruik te maken van een spuitzak of gewoon door middel van een lepel en zo verschillende toefjes te maken. Ik gebruik altijd wel een lepel om nog kleine holletjes te drukken in de toefjes om later de mascarpone in te doen
Bak nu de pavlova’s in het midden van de oven voor 1,5 uur
Als de pavlova’s bijna klaar zijn, begin dan met het karameliseren van de kaki. Snij de kaki eerst in dunne schijfjes. Verwarm daarna een pan op middelhoog vuur met de ongezouten roomboter en bak hier de kaki in samen met 1 el suiker voor ongeveer 5 minuten
Klop als laatst nog de mascarpone op met een mixer. Haal de pavlova’s uit de oven en haal ze voorzichtig van het bakpapier af. Beleg de pavlova’s met de mascarpone, gekarameliseerde kaki en tuinkers
Ingrediënten voor 10 mini pavlova’s
2 eiwitten
100 g kristalsuiker
1,5 tl maizena
Sap van een halve citroen
1 kaki
1 el suiker
1 el ongezouten roomboter
250 g mascarpone
Handje verse tuinkers