Chocolade chia pudding met espresso crème

 

Ook zo gek op koffie? Met deze heerlijke chia pudding kan je een lekker ontbijtje of zelfs dessertje op tafel zetten.

Prep tijd: 10 min | Totale tijd: minimaal 2 uur

Een lekker zoet ontbijtje of een heerlijk dessertje, het kan allebei! Met al een paar ingrediënten kan je dit recept maken en oh die espresso crème op de top, wat een verwennerij!

Chiazaad is een superfood & dus super gezond. Het zit boordevol vitamines, vezels, eiwitten en mineralen. Vaak wordt chia pudding gegeten als ontbijtje, maar dit gerechtje met koffie en chocola kan ook heerlijk gegeten worden als dessertje! Als je het chiazaad met (plantaardige)melk laat weken voor minstens 2 uur, dan neemt het chiazaad de melk op en krijgt het geheel een pudding achtige structuur.

Zo maak je het

  1. Meng het chiazaad met de amandelmelk en cacao poeder en zet in de koelkast. Na 10 minuten, roer nog even goed door elkaar en laat het daarna minstens 2 uur of de hele nacht in de koelkast staan. 

  2. Zet 1 shot espresso en zet in de koelkast om af te koelen. Meng daarna 4 el Griekse yoghurt met de espresso en zet in de koeling. 

  3. Als de chia pudding klaar is, verdeel 1/2 deel van de pudding over twee glaasjes. Schep daarna in ieder glaasje een grote schep Griekse yoghurt en giet daarna het laatste deel van de chia pudding erover. Verdeel als laatst de espresso crème over de glaasjes en maak af met pure chocolade rasp

Ingrediënten voor 2 personen

35 g chiazaad

200 ml amandelmelk

1 el rauwe cacao poeder

6 el Griekse yoghurt

Pure chocolade rasp (topping)

1 shot espresso

Geniet!