Zoete aardappel salade met feta, blauwe bessen, amandelen en een kardemom yoghurt
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de zoete aardappelen en snij ze in plakken van ongeveer 1 cm dikte, de schil kan je om de aardappelen laten. Leg de aardappelschijfjes in een grote kom en besprenkel met het paprikapoeder, cayenne poeder, olijfolie en peper en zout. Hussel even goed door elkaar. Bedek het ovenrooster of bakplaat met bakpapier en verdeel daar de zoete aardappelschijfjes overheen. Rooster in de oven voor zo’n 20-25 minuten tot ze gaar zijn.
Maak ondertussen de dressing en mix daarvoor de yoghurt, kardemom en het citroensap en maak verder op smaak met peper en zout.
Snij ook alvast de bosui in rondjes of schuin.
Verdeel de sla melange over de borden. Verdeel daar de zoete aardappel en feta overheen. Besprenkel met de kardemom yoghurt en garneer als laatst met de bosui, de blauwe bessen, de peterselie en amandelen. Besprenkel als laatst nog met een beetje peper en zout.
Ingrediënten voor 2 personen
600 g zoete aardappel
2 tl paprika poeder
1 tl cayenne poeder
100 (plantaardige) feta
125 g blauwe bessen
100 g sla melange
Handje amandelen (fijngehakt)
1 bosui
Paar takjes verse platte peterselie
4 el (plantaardige) yoghurt
2 tl gemalen kardemom
Sap van een halve citroen
Olijfolie
Peper en zout