Zoete aardappel salade met feta, blauwe bessen, amandelen en een kardemom yoghurt

 

Een heerlijke fris zoete salade voor de lente!

Prep tijd: 10 min | Oven tijd: 20-25 min | Totale tijd: 30-35 minuten

Een heerlijke gezonde salade met zoete aardappel en een huisgemaakte dressing van yoghurt en kardemom. Deze salade is ook heel gemakkelijk vegan te maken door plantaardige yoghurt en en plantaardige feta te gebruiken. Zelf maak ik deze salade ook vaak als bijgerecht voor op tafel, lekker en gezellig om te delen met iedereen aan tafel!

 
 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Was de zoete aardappelen en snij ze in plakken van ongeveer 1 cm dikte, de schil kan je om de aardappelen laten. Leg de aardappelschijfjes in een grote kom en besprenkel met het paprikapoeder, cayenne poeder, olijfolie en peper en zout. Hussel even goed door elkaar. Bedek het ovenrooster of bakplaat met bakpapier en verdeel daar de zoete aardappelschijfjes overheen. Rooster in de oven voor zo’n 20-25 minuten tot ze gaar zijn.

  3. Maak ondertussen de dressing en mix daarvoor de yoghurt, kardemom en het citroensap en maak verder op smaak met peper en zout.

  4. Snij ook alvast de bosui in rondjes of schuin.

  5. Verdeel de sla melange over de borden. Verdeel daar de zoete aardappel en feta overheen. Besprenkel met de kardemom yoghurt en garneer als laatst met de bosui, de blauwe bessen, de peterselie en amandelen. Besprenkel als laatst nog met een beetje peper en zout.

Ingrediënten voor 2 personen

600 g zoete aardappel

2 tl paprika poeder

1 tl cayenne poeder

100 (plantaardige) feta

125 g blauwe bessen

100 g sla melange

Handje amandelen (fijngehakt)

1 bosui

Paar takjes verse platte peterselie

4 el (plantaardige) yoghurt

2 tl gemalen kardemom

Sap van een halve citroen

Olijfolie

Peper en zout

Geniet!