Limoncello tiramisu met huisgemaakte lemon curd en amandelen
Zo maak je de lemon curd
Verwarm de roomboter met de suiker au bain-marie. Mix goed tot de suiker is opgenomen in de gesmolten roomboter. Belangrijk bij au bain-marie is dat de kom waarin je de roomboter en suiker verhit het water niet raakt.
Voeg nu het sap en rasp toe van 1 citroen en mix goed door.
Kluts het ei kort en voeg deze ook al mixend toe aan het mengsel.
Blijf af en toe even roeren in het mengsel. De curd is klaar wanneer deze de dikte van yoghurt heeft.
Haal de kom van het vuur af en stort de lemon curd in een kommetje of bakje en laat deze afkoelen. Bewaar daarna afgesloten in de koeling.
Tiramisu
Mix de mascarpone met de slagroom en poedersuiker in je keukenmachine of met een handmixer tot een stevige room. Schep de room over in een spuitzak.
Snij de lange vingers door de midden en dip deze in de limoncello. Verdeel daarna steeds twee halve lange vingers in een glaasje, spuit daar een laagje mascarpone room overheen en bedek week met twee halve lange vingers. Herhaal dit nog een keer en maak daarna af met een toefje lemon curd en garneer met de fijngehakte amandelen. Laat de glaasjes nog even een uurtje opstijven in de koeling.
Ingrediënten voor 6 glaasjes
250 gr mascarpone
125 ml slagroom
2 el poedersuiker
18 lange vingers
75 ml limoncello
Handje fijngehakte amandelen
Lemon curd
1 citroen
60 g ongezouten roomboter
100 g kristalsuiker
1 ei
Benodigdheden
Mixer
Spuitzak