Mon chou kruimeltaartjes in een glaasje met passievrucht en verse vijgen

 

Heerlijke dessertje in een glaasje!

Prep tijd: 20 min | oventtijd: 12-15 minuten | totale tijd: 35 minuten minuten

Een dessertje met Mon Chou valt bij veel mensen altijd goed in de smaak! Lekker fris en romig met een huisgemaakte kruimeldeeg en een zuurtje van de verse passievrucht. Door de Mon Chou op te kloppen met slagroom en een beetje suiker krijg je een romige, lichtzoete crème. Als je van zoet houdt dan kan je ook altijd wat extra suiker toevoegen aan de Mon Chou.

Als de vijgen niet in het seizoen zijn, dan kan je deze ook altijd vervangen door bijvoorbeeld pruimen, nectarines, perzik of bijvoorbeeld peer. Deze smaken passen ook allemaal fantastisch lekker bij de verse passievrucht.

Ik serveer dit dessertje vaak in weckpotjes, maar je kan dit dessertje ook super leuk opmaken in bijvoorbeeld cocktail of wijnglazen.

Ook ga je in dit recept zelf kruimeldeeg maken. Dit is super gemakkelijk en extra lekker! Het enige wat je nodig hebt voor dit basis kruimeldeeg is (plantaardige) roomboter, suiker, bloem en een beetje zout. Je kan ook altijd wat extra kruimeldeeg maken en wat je niet nodig hebt invriezen voor de volgende keer. Zo heb je altijd lekker wat kruimeldeeg op voorraad voor het maken van dessertjes.

 
 
 

Zo maak je het kruimeldeeg

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Mix alle ingrediënten voor het kruimeldeeg in een kom met je handen (of met een mixer) tot een kruimeldeeg.

  3. Verdeel het kruimeldeeg over een bakplaat met bakpapier en bak in de oven voor zo’n 12 minuten tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.

Mon Chou room

  1. Mix de Mon Chou met de slagroom en suiker tot een stevige crème.

  2. Bedek de glaasjes met de helft van het kruimeldeeg en verdeel daar de Mon Chou room overheen.

  3. Snij de passievruchten door de helft en schep per glaasje een halve passievrucht over de Mon Chou room heen. Snij ook de vijgen in partjes en verdeel deze in de glaasjes. Bewaar de andere helft van het kruimeldeeg voor vlak voor het serveren. Laat de dessertjes eerst nog even opstijven in de koelkast voor minimaal 1 uur.

  4. Haal de potjes voor het serveren uit de koeling en besprenkel met de kruimeldeeg.

Ingrediënten voor 6 glaasjes

200 g Mon Chou

100 ml slagroom

1 el suiker

2 verse vijgen (of extra als je dit lekker vindt)

3 verse passievruchten (hoe meer ze gerimpeld zijn aan de buitenkant, hoe zoeter ze zijn)

Kruimeldeeg

60 g bloem

30 g koude (plantaardige) roomboter

30 g kristalsuiker

Snufje zout

Benodigdheden

Mixer

 

Eetsmakelijk!