Mon chou kruimeltaartjes in een glaasje met passievrucht en verse vijgen
Zo maak je het kruimeldeeg
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix alle ingrediënten voor het kruimeldeeg in een kom met je handen (of met een mixer) tot een kruimeldeeg.
Verdeel het kruimeldeeg over een bakplaat met bakpapier en bak in de oven voor zo’n 12 minuten tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.
Mon Chou room
Mix de Mon Chou met de slagroom en suiker tot een stevige crème.
Bedek de glaasjes met de helft van het kruimeldeeg en verdeel daar de Mon Chou room overheen.
Snij de passievruchten door de helft en schep per glaasje een halve passievrucht over de Mon Chou room heen. Snij ook de vijgen in partjes en verdeel deze in de glaasjes. Bewaar de andere helft van het kruimeldeeg voor vlak voor het serveren. Laat de dessertjes eerst nog even opstijven in de koelkast voor minimaal 1 uur.
Haal de potjes voor het serveren uit de koeling en besprenkel met de kruimeldeeg.
Ingrediënten voor 6 glaasjes
200 g Mon Chou
100 ml slagroom
1 el suiker
2 verse vijgen (of extra als je dit lekker vindt)
3 verse passievruchten (hoe meer ze gerimpeld zijn aan de buitenkant, hoe zoeter ze zijn)
Kruimeldeeg
60 g bloem
30 g koude (plantaardige) roomboter
30 g kristalsuiker
Snufje zout
Benodigdheden
Mixer