Camembert fondue met homemade pizza en een vulling van kaki en honing

 

Een gerecht om je vingers bij op te likken, zo lekker!

Prep tijd: 40 min | Totale tijd: 2 uur

Het water loopt me weer in de mond nu ik dit recept opschrijf, wat was dit lekker zeg! Deze camembert fondue is het ideale gerecht om midden op tafel te zetten en lekker met z’n allen te delen. Het maken van het deeg is al zo leuk en gezellig om samen te doen. Als de fondue uiteindelijk de oven in gaat en de geur van dit verse deeg door je huis verspreidt, dan ben je bijna geneigd om het voortijdig uit de oven te halen en het meteen op te eten. 

Tip! Maak dubbel zo veel deeg en maak heerlijke huisgemaakte mini pizza’s voor bij de borrel!

 
 

Zo maak je het

  1. Los het zout op in het lauwwarme water en doe het in een grote kom. Mix de bloem en gist samen en voeg dit beetje bij beetje bij het zoute water en kneed het uiteindelijk tot een mooie deegbal. Kneed het deeg daarna voor nog zo’n 10 minuten op je keukenblad tot je een mooi glad en soepel deeg hebt. Vet het deeg in met een beetje olijfolie en laat voor minstens 1,5 uur rijzen in een grote kom, afgedekt met een vochtige theedoek. Hoe langer je het deeg zal laten rijzen hoe lekkerder het deeg zal worden

  2. Verwarm de oven voor op 220 graden en snij ondertussen de kaki in kleine blokjes en mix met een scheutje honing

  3. Besprenkel je keukenblad met bloem en rol het deeg uiteindelijk uit in een ronde vorm. Leg de camembert in het midden en verplaats alles naar een bakplaat met bakpapier. Kerf de camembert in met verticale en horizontale lijnen en verdeel de kaki rondom de camembert. Vouw voorzichtig het pizzadeeg om de kaki stukjes heen naar binnen en druk goed aan zodat je een mooie ronde krans rondom de camembert krijgt. Stop wat takjes verse rozemarijn tussen de camembert en besprenkel als laatst nog met een scheutje honing

  4. Bak vervolgens de krans in het midden van de oven voor zo’n 20-25 minuten tot alles mooi goudbruin gebakken is. Serveer direct

Ingrediënten voor 1 fondue

Fondue

1 camembert 

Scheutje honing

Paar takjes rozemarijn

Pizza deeg

125 g bloem

2 g gist

3 g zout

75 ml lauwwarm water (37*C)

Vulling

1 kaki

Scheutje honing

 

Geniet!