Camembert fondue met homemade pizza en een vulling van kaki en honing
Zo maak je het
Los het zout op in het lauwwarme water en doe het in een grote kom. Mix de bloem en gist samen en voeg dit beetje bij beetje bij het zoute water en kneed het uiteindelijk tot een mooie deegbal. Kneed het deeg daarna voor nog zo’n 10 minuten op je keukenblad tot je een mooi glad en soepel deeg hebt. Vet het deeg in met een beetje olijfolie en laat voor minstens 1,5 uur rijzen in een grote kom, afgedekt met een vochtige theedoek. Hoe langer je het deeg zal laten rijzen hoe lekkerder het deeg zal worden
Verwarm de oven voor op 220 graden en snij ondertussen de kaki in kleine blokjes en mix met een scheutje honing
Besprenkel je keukenblad met bloem en rol het deeg uiteindelijk uit in een ronde vorm. Leg de camembert in het midden en verplaats alles naar een bakplaat met bakpapier. Kerf de camembert in met verticale en horizontale lijnen en verdeel de kaki rondom de camembert. Vouw voorzichtig het pizzadeeg om de kaki stukjes heen naar binnen en druk goed aan zodat je een mooie ronde krans rondom de camembert krijgt. Stop wat takjes verse rozemarijn tussen de camembert en besprenkel als laatst nog met een scheutje honing
Bak vervolgens de krans in het midden van de oven voor zo’n 20-25 minuten tot alles mooi goudbruin gebakken is. Serveer direct
Ingrediënten voor 1 fondue
Fondue
1 camembert
Scheutje honing
Paar takjes rozemarijn
Pizza deeg
125 g bloem
2 g gist
3 g zout
75 ml lauwwarm water (37*C)
Vulling
1 kaki
Scheutje honing