Twee soorten filo taartjes met geitenkaas crème, rode biet, bieslook en granaatappel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden
Laat de filodeeg vellen ontdooien met een natte theedoek erop, hierdoor voorkom je dat de vellen uitdrogen tijdens het ontdooien
Knip vervolgens elk vel in 4 gelijke vierkanten. Per filo taartje gebruik je 2 vierkantjes, hierdoor heb je uiteindelijk 12 filodeeg taartjes
Pak een muffin bakvorm en leg in elk bakje een vel filodeeg. Bestrijk elke bodem met een beetje boter en leg er vervolgens nog een vel op. Zorg ervoor dat alle 8 de punten uitsteken zodat de bakjes een stervorm krijgen. Bak nu de bakjes voor zo’n 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn
Maak ondertussen de geitenkaas crème en klop hiervoor de geitenkaas met de crème fraîche tot een luchtige crème met een mixer. Giet de crème vervolgens in een spuitzak
Snij als laatst de rode bieten in kleine blokjes en verwijder de granaatappelpitjes van de granaatappel. Vul elk bakje nu met een laagje geitenkaas crème en besprenkel de helft met rode biet en dille. Besprenkel vervolgens de andere helft met fijngesneden bieslook, radijs kiemen en granaatappelpitjes
Ingrediënten voor 12 filo taartjes
Filo taartjes
6 filodeeg vellen
30 g gesmolten roomboter
Geitenkaas crème
200 g zachte geitenkaas
3 el crème fraîche
Topping
2 gekookte rode bieten
Paar takjes verse dille
Paar takjes verse bieslook
Radijs kiemen
Halve granaatappel
Benodigdheden
1 spuitzakken
Mixer
Muffinvorm