Camembert uit de oven met knoflook crostini's

 

Borreltijd!

Prep tijd: 10 minuten | Oventijd: 10-15 minuten | Totale tijd: 20-25 minuten

Een van de lekkerste borrelhapjes als je het mij vraagt, camembert uit de oven, zo lekker! Je kan een camembert uit de oven eigenlijk overal wel mee combineren, net als een kaasfondue. Lekker met bijvoorbeeld druiven, tomaat, crostini’s, kaki, tijm, basilicum en nog veel meer. Deze keer maakte ik een camembert uit de oven met honing, rozemarijn, verse vijgen en knoflook crostini’s, echt een toppertje om te serveren bij een gezellige borrel in het weekend.

 
 
 
 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snij het ciabatta brood in plakken en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Snij de knoflook fijn en meng samen met de olijfolie. Smeer de plakjes brood in met de olijfolie en de knoflookstukjes. Besprenkel als laatst met een snufje zout en gedroogde rozemarijn. Rooster de broodjes in de oven voor zo’n 10 minuten tot ze mooi goudbruin gebakken zijn. (Je kan ervoor kiezen om de crostini’s apart te bakken of om ze tegelijk met de camembert in de oven te doen).

  3. Stop een stuk bakpapier tussen de camembert en het doosje. Kerf diagonale lijnen in de bovenkant van de camembert zoals op de foto. Giet de honing over de camembert en bak de camembert in de oven voor 10-15 minuten.

  4. Snij als laatst de verse vijgen in partjes en verdeel deze samen met de verse rozemarijn over de camembert.

Ingrediënten

1 camembert (uit een doosje)

1 el honing

Verse takjes rozemarijn

3 verse vijgen

Ciabatta brood

Olijfolie

Zout

2 knoflooktenen

1 el gedroogde rozemarijn


Eetsmakelijk!