Pepernoten tiramisu met amaretto
Zo maak je het
Klop de mascarpone op met de slagroom en de suiker tot het een stevige room. Doe de mascarpone crème in een spuitzak.
Leg in elk glaasje 3 pepernoten en giet hier een klein scheutje amaretto overheen. Spuit vervolgens een laagje van de mascarpone crème over de pepernoten heen. Herhaal deze stappen bij elk glaasje nog een keer zodat je in elk glaasje twee lagen pepernoten en mascarpone crème hebt.
Besprenkel over elk glaasje de pure chocolade en de speculaaskruiden.
Je kan dit dessert goed van tevoren maken en het gehele glas in de koelkast zetten voordat je het dessert gaat serveren of je kan de mascarpone in de spuitzak in de koelkast bewaren en het dessert op het laatste moment afmaken.
Ingrediënten voor 6 glaasjes
Ongeveer 100 ml amaretto
250 g mascarpone
50 g kristalsuiker
125 ml slagroom
1 tl speculaaskruiden
2 blokjes pure chocolade (geraspt)