Zoals jullie denk ik wel weten ga ik elke week naar de biologische groentetuin in Haarlem om verse groentes te oogsten. Alles wordt biologisch geteeld zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Het blijft een fantastische plek om heen te gaan & ook leuk om elke week weer verrast te worden met wat er geoogst kan worden. Gisteren kon ik veel tuinbonen en venkel oogsten en ik dacht, daar kan ik wel een leuk gerecht van maken. Het resultaat: een zomerse burger met tuinbonen, venkel, een citroen mayonaise met kurkuma, ingelegde komkommer en gegrilde halloumi. Echt een feestje op tafel!
Meer lezenEen feestje op je bord! Binnen een handomdraai heb je deze tortilla’s al op tafel staan & ze zijn echt zo lekker! Door de cayenne wordt de jackfruit lekker pittig, maar met de mango en yoghurt maakt het ook weer lekker fris. Tijdens het fotograferen voor @smaakt maakte ik dit gerechtje met hun jackfruit & het was zo lekker! Smaakt heeft zulke goede producten, alles is biologisch en mega goed van smaak. Ik ben trots dat ik voor dit mooie bedrijf mag fotograferen & als je het nog niet kent, het is zeker de moeite waard om eens in huis te nemen.
Meer lezenEasy on Monday! Een heerlijk fris pasta recept dat al binnen 15 minuten op tafel staat. Ideaal als je niet heel veel tijd hebt om te koken, maar toch een lekkere maaltijd op tafel wilt zetten! Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept met jullie heb gedeeld. Ik heb afgelopen tijd drukke weken gehad met thuisdiners, het klaarmaken van mijn foodtruck en met het fotograferen voor hele toffe bedrijven. Echt zo leuk alle opdrachten die binnenkomen & zo’n lekkere simpele pasta als deze is echt top om weer helemaal bij te komen.
Meer lezenEasy on Friday!
Deze plaattaart is perfect om het weekend mee te beginnen, easy, lekker en snel! Voor truffel kan je mij eigenlijk altijd wakker maken en in combinatie met deze ingrediënten, echt te lekker! Ik ga dit weekend ook even lekker rustig aan doen & misschien nog wat lekkere winterse gerechtjes maken om de kou en sneeuwstorm van dit weekend door te komen. Misschien een lekkere curry?
Ik hou echt heel erg van de zomer, maar toch stiekem vind ik het ook wel echt heerlijk om gerechten te maken met winterse groentes.
Meer lezenRisotto, een van mijn favoriete recepten! & dan ook nog de combinatie van paddenstoelen truffel en parmezaan, zo lekker! Met het behulp van een sifron kan je heel veel verschillende soorten schuimen maken, je kan het zo gek niet verzinnen. In dit recept een heerlijk schuim van parmezaan! Je kan deze risotto ook maken zonder het schuim van parmezaan, maar als je een sifron in huis hebt is het zeker het proberen waard.
Ik hou echt heel erg van de zomer, maar toch stiekem vind ik het ook wel echt heerlijk om gerechten te maken met winterse groentes.
Meer lezenBao buns zijn echt een van mijn favoriete gerechten. Het kost wat meer tijd, maar het blijft leuk om te maken & om steeds weer nieuwe smaak combinaties te verzinnen! Ik heb nu voor jullie een heerlijk recept bedacht met pulled paddenstoelen, een echte vleesvervanger vind ik. Ik heb ze heerlijk gekruid met cayenne peper en paprika poeder en daarna lekker gebakken in zoete ketjap en sesam olie. Ik vind het een gouden combinatie! En dat nog met heerlijke zoet zure rode ui en een frisse saus met tahini.
Meer lezenOp de vraag wat jullie graag zouden willen zien kwam vooral pastinaak, pompoen & lasagne uit, daar kan ik natuurlijk wel iets lekkers mee maken! Ik had toevallig nog pastinaak en kabocha pompoen in huis van mijn groententuin, dus ik ging meteen aan de slag! Ik heb er weer een lekker herfst recept van gemaakt met de heerlijke kruiden harrissa. Door de harrissa krijgt de lasagna een licht pittige smaak, ik vond het echt een geweldige smaak combinatie. En dat samen met een beetje frisse citroen en ricotta, echt heerlijk!
Meer lezenHet is weer herfst! Dat betekent heel veel lekkere gerechten met pompoen en ook met de heerlijke groente knolselderij. Ik zag in de pol met de vraag of jullie wel eens met knolselderij koken dat net iets minder dan de helft nooit kookt met deze lekkere groente, dat moet natuurlijk anders! Met knolselderij kan je zo veelzijdig koken & daarom hier een heerlijk eerste gerechtje voor jullie. Het gerecht staat zo op tafel en met een zelfgemaakte chimichurri creëer je een echte smaak sensatie. Origineel is chimichurri groen van kleur, maar ik vond een tomaatje erin zo lekker dus misschien net iets anders dan je gewend bent.
Meer lezenZin in een makkelijke, gezonde en heerlijke salade voor vanavond? Gisteren maakte ik deze lekkere salade met groentes en verse kruiden die ik nog in huis had liggen & het was heerlijk! Ik nam het gisteren zelf als hoofdgerecht, maar het is ook heel lekker om te serveren als bijgerecht op tafel. Als je het als hoofdgerecht zou willen serveren is de hoeveelheid van dit recept genoeg voor 4 personen, maar als bijgerecht kan je makkelijk ook iets minder maken.
Ik hou echt heel erg van de zomer, maar toch stiekem vind ik het ook wel echt heerlijk om gerechten te maken met winterse groentes.
Meer lezenIk kreeg gisteren op zo’n regenachtige en koude dag meteen zin in een heerlijk herfst gerecht & daar kan de pompoen natuurlijk niet aan ontbreken. Ik maakte daarom een heerlijke risotto met pompoen gekruid met komijn, kastanje champignons, oesterzwammen en feta. Met een half uurtje kan je dit gerecht al op tafel zetten en je kan het gerecht zowel vegetarisch als veganistisch maken door de feta kaas en roomboter te vervangen door plantaardige varianten.
Ik hou echt heel erg van de zomer, maar toch stiekem vind ik het ook wel echt heerlijk om gerechten te maken met winterse groentes.
Meer lezenBao buns, zo leuk om te maken! En je kan ze vullen met alles wat je lekker vindt :) Ik heb ze dit keer gevuld met huisgemaakte saté en vegetarische kipstukjes, een heerlijk comfort gerecht voor aankomend weekend!
Vaak wordt saté saus kant en klaar gekocht, maar het is zo makkelijk om te maken & super lekker van smaak! Je kan de saté saus ook nog verder naar smaak maken door bijvoorbeeld meer sambal toe te voegen of wat geraspte gember, alles kan!
Meer lezenIt’s burger time! Tijdens deze warme zomerse dagen heb ik zelf nooit zo’n zin in hele zware maaltijden & deze heerlijke frisse burger was daarom ideaal! Ik heb meteen een hele boel gemaakt en in de vriezer gedaan, zo makkelijk & zo hoef je op een drukke dag niet meer te koken.
Meer lezenDeze rode kool steaks zijn heerlijk als bijgerecht, als hoofdgerecht of om te serveren bij een barbecue met dit heerlijke weer! Ik heb bij dit gerecht twee heerlijke kruiden gebruikt, namelijk sumak en dukkah. Sumak is een fruitig en zuur besje en zorgt met de rode druiven voor een heerlijke frisse en zure smaak. Dukkah is een kruidenmengsel van geroosterde kikkererwten, specerijen en noten en geeft de kikkererwten crème een heerlijke kruidige smaak.
Meer lezenBij de zelfoogsttuin in Haarlem waar ik elke week mijn groente haal hadden ze een overschot aan courgettes. Echt zo bizar om te zien hoe hard courgettes kunnen groeien en hoe groot ze kunnen worden! Ik mocht zoveel courgettes meenemen als ik wilde dus had wat extra meegenomen om wat uit te delen en om zelf natuurlijk heerlijk mee te koken. Ik had ook nog wat pompoen in huis liggen en bedacht dit heerlijke recept! Terwijl de pompoen in de oven lekker aan het garen is kan je de courgetti klaarmaken & binnen 25 min staat dit gerecht al op tafel. Een bord vol met groente!
Meer lezenIk kan wel zeggen dat zoete aardappel een van mijn favoriete recepten is. Je kan er zo veel lekkere recepten mee maken en zo ook deze gepofte zoete aardappel uit de oven. Als je zoete aardappel poft in de oven heb je eigenlijk al weinig ingrediënten nodig om het lekker te maken, want de zoete aardappel is van zichzelf al lekker romig en zoet van smaak. Ik maakte dit recept af met de Pulled Oats van Gold & Green. Pulled Oats is 100% plantaardig en gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Het is een heerlijk alternatief voor vlees & echt een lekkere toevoeging voor je gerechten.
Meer lezenNog een heerlijk makkelijk en snel gerecht om te maken, het is maximaal 10 minuutjes werk om het voor te bereiden & na 15 minuten in de oven kan je al lekker eten! Het originele flammkuchen recept van vroeger werd geserveerd met crème fraîche, bacon en ui, maar het leuke is, je kan hem natuurlijk beleggen met alles dat je lekker vindt! Ik vind het flammkuchen deeg van tante Fanny echt een uitvinding, je kan deze gewoon vinden in de supermarkt & je kan blijven combineren met verschillende toppings.
Meer lezenHet naanbrood recept wat ik eerder had geplaatst werd massaal door jullie gemaakt & daarom heb ik een heerlijke variatie bedacht! Ik heb het naanbrood belegd met verse tzatziki, huisgemaakte spinazie falafel & gegrilde halloumi, zo lekker! Het kost even iets meer tijd om zelf ook de falafel te maken, maar die kan je natuurlijk ook vervangen door jou favoriete falafel uit de supermarkt. Maar toch, zelf maken vind ik altijd wel een feestje.
Meer lezenZei er iemand barbecue? Wat een heerlijk weer vandaag zeg & het liefst zou ik meteen de bbq willen pakken en de lekkerste vega gerechten maken, maar helaas heb ik daar geen ruimte voor in mijn kleine studiootje. Maar, stel je gaat wel lekker barbecueën met dit fantastische weer, deze spinazie burgers zijn mega gezond en perfect voor een heerlijke bbq! Lekker met een glaasje wijn erbij en genieten!
Meer lezenPannenkoeken, wie houdt er nou niet van? Met dit recept zet je niet zo maar pannenkoeken op tafel, maar ook nog eens hele bijzondere en gezonde! Ik bak altijd lekker veel zodat ik ze de volgende dag ook nog als lunch kan eten met bijvoorbeeld wat cottage cheese of hummus, want koud zijn ze ook nog steeds super lekker.
Meer lezenJullie hebben ze gisteren waarschijnlijk al voorbij zien komen, deze heerlijke vega bao buns met pulled jackfruit! Tijdens mijn reis door Sri Lanka ben ik een echte fan geworden van jackfruit. Daar maakte ze met jackfruit heerlijke curries & door de structuur krijg je zelfs een beetje het idee van pulled pork. Ik maakte deze buns in een stoommandje van mn all time favorite Dille & Kamille winkel, echt heerlijk!
Meer lezen