Spinazie burger met feta en walnoten

 
IMG_4127.JPG

Heerlijke gezonde vega burgers van spinazie en feta. Makkelijk om te maken & geweldig van smaak!

Prep tijd: 10 min | Wacht tijd: 30 min | Bak tijd: 10 min | Totale tijd: 50 min

Zei er iemand barbecue? Wat een heerlijk weer vandaag zeg & het liefst zou ik meteen de bbq willen pakken en de lekkerste vega gerechten maken, maar helaas heb ik daar geen ruimte voor in mijn kleine studiootje. Maar, stel je gaat wel lekker barbecueën met dit fantastische weer, deze spinazie burgers zijn mega gezond en perfect voor een heerlijke bbq! Lekker met een glaasje wijn erbij en genieten!

Ingrediënten voor 6 burgers

100 g havermout

1 ei

2 sjalotjes

1 teentje knoflook

1 handvol walnoten

300 g verse spinazie

Sap van een halve citroen

100 g feta

6 broodjes

Rucola

Peper en zout

Olijfolie

Voor het tahini sesam sausje

4 el Griekse yoghurt

2 el tahini

1 el citroensap

2 el sesamolie

Zo maak je het

  1. Snij de knoflook en de sjalotjes grof en doe samen met de verse spinazie en walnoten in een foodprocessor en mix tot het helemaal fijn gesneden is. Doe het mengsel vervolgens in een grote kom en meng het ei, citroensap, feta en de havermout er goed doorheen. Als het mengsel nog te nat is kan je er altijd extra havermout toevoegen. Maak verder op smaak met zout en peper en zet het vervolgens een half uur in de koelkast zodat de havermout goed in het mengsel kan trekken, dit zorgt uiteindelijk voor meer stevigheid van de burgers. 

  2. Maak ondertussen het sausje en meng daarvoor de Griekse yoghurt, tahini, citroensap en sesamolie en maak verder op smaak met peper en zout. 

  3. Verhit een pan met olie en bak de burgers op laag vuur tot beiden kanten goud bruin zijn . Beleg ieder broodje vervolgens met wat rucola, de tahini sesam saus en de spinazie burger.

Geniet!