Spinazie burger met feta en walnoten
Ingrediënten voor 6 burgers
100 g havermout
1 ei
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 handvol walnoten
300 g verse spinazie
Sap van een halve citroen
100 g feta
6 broodjes
Rucola
Peper en zout
Olijfolie
Voor het tahini sesam sausje
4 el Griekse yoghurt
2 el tahini
1 el citroensap
2 el sesamolie
Zo maak je het
Snij de knoflook en de sjalotjes grof en doe samen met de verse spinazie en walnoten in een foodprocessor en mix tot het helemaal fijn gesneden is. Doe het mengsel vervolgens in een grote kom en meng het ei, citroensap, feta en de havermout er goed doorheen. Als het mengsel nog te nat is kan je er altijd extra havermout toevoegen. Maak verder op smaak met zout en peper en zet het vervolgens een half uur in de koelkast zodat de havermout goed in het mengsel kan trekken, dit zorgt uiteindelijk voor meer stevigheid van de burgers.
Maak ondertussen het sausje en meng daarvoor de Griekse yoghurt, tahini, citroensap en sesamolie en maak verder op smaak met peper en zout.
Verhit een pan met olie en bak de burgers op laag vuur tot beiden kanten goud bruin zijn . Beleg ieder broodje vervolgens met wat rucola, de tahini sesam saus en de spinazie burger.