Gepofte zoete aardappel uit de oven met Pulled Oats, bloemkool en een gember citroen yoghurt
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200*C. Maak de zoete aardappel schoon en prik met een vork een paar gaatjes in elke zoete aardappel met een vork. Besprenkel met olijfolie en verpak de zoete aardappelen in aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen. Pof de zoete aardappelen in de oven voor zo’n 30-45 min
Snij in de tussentijd de knoflook fijn, de rode ui in partjes en de bloemkool in kleine plakjes. Verhit een pan met olie en fruit de knoflook en rode ui kort. Voeg nu de Pulled Oats toe aan de pan en bak tot alles goed gaar is. Maak daarna verder op smaak met peper en zout
Besprenkel de bloemkool met paprika poeder en verhit ook een grillpan met olie. Grill vervolgens de bloemkool ook tot deze mooi gaar geroosterd is
Maak als laatst nog de gember yoghurt en mix hiervoor geraspte gember of het gember poeder met de (plantaardige) yoghurt en het citroensap en maak verder op smaak met peper en zout
Haal de zoete aardappelen uit de oven en snij bijna doormidden. Beleg met de gember citroen yoghurt, Pulled Oats, de geroosterde bloemkool en garneer nog met een paar takjes verse oregano
Ingrediënten voor 4 personen
4 zoete aardappelen
1 pak Natural Pulled Oats
1 kleine bloemkool
1 knoflook teentje
1 rode ui
2 tl paprika poeder
Gember citroen yoghurt
4 el (plantaardige yoghurt)
2 cm verse gember of 2 tl gember poeder
Sap van een halve citroen
Paar takjes oregano
Peper en zout
Olijfolie
Benodigdheden
Aluminiumfolie