Gepofte zoete aardappel uit de oven met Pulled Oats, bloemkool en een gember citroen yoghurt

 
IMG_4950.png

Simpel, lekker, verassend & ook nog eens lekker gezond!

Prep tijd: 15 min | Oven tijd: 30-45 min | Totale tijd: 45 min - 1 uur

Ik kan wel zeggen dat zoete aardappel een van mijn favoriete recepten is. Je kan er zo veel lekkere recepten mee maken en zo ook deze gepofte zoete aardappel uit de oven. Als je zoete aardappel poft in de oven heb je eigenlijk al weinig ingrediënten nodig om het lekker te maken, want de zoete aardappel is van zichzelf al lekker romig en zoet van smaak. Ik maakte dit recept af met de Pulled Oats van Gold & Green. Pulled Oats is 100% plantaardig en gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Het is een heerlijk alternatief voor vlees & echt een lekkere toevoeging voor je gerechten.

Ben jij nou ook benieuwd naar de Pulled Oats? Leuk! Want ik mag met jullie een speciale link delen waardoor jij de Pulled Oats een keer gratis kan uitproberen. Ga naar de Albert Heijn, Plus of Deen, kies jou favoriete Pulled Oats uit, scan je bon en upload in de volgende link: https://probeergoldandgreen.nl/ en je krijgt binnen 48 jou aankoopbedrag terug op je rekening.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200*C. Maak de zoete aardappel schoon en prik met een vork een paar gaatjes in elke zoete aardappel met een vork. Besprenkel met olijfolie en verpak de zoete aardappelen in aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen. Pof de zoete aardappelen in de oven voor zo’n 30-45 min

  2. Snij in de tussentijd de knoflook fijn, de rode ui in partjes en de bloemkool in kleine plakjes. Verhit een pan met olie en fruit de knoflook en rode ui kort. Voeg nu de Pulled Oats toe aan de pan en bak tot alles goed gaar is. Maak daarna verder op smaak met peper en zout

  3. Besprenkel de bloemkool met paprika poeder en verhit ook een grillpan met olie. Grill vervolgens de bloemkool ook tot deze mooi gaar geroosterd is

  4. Maak als laatst nog de gember yoghurt en mix hiervoor geraspte gember of het gember poeder met de (plantaardige) yoghurt en het citroensap en maak verder op smaak met peper en zout

  5. Haal de zoete aardappelen uit de oven en snij bijna doormidden. Beleg met de gember citroen yoghurt, Pulled Oats, de geroosterde bloemkool en garneer nog met een paar takjes verse oregano

Ingrediënten voor 4 personen

4 zoete aardappelen

1 pak Natural Pulled Oats

1 kleine bloemkool

1 knoflook teentje

1 rode ui

2 tl paprika poeder

Gember citroen yoghurt

4 el (plantaardige yoghurt)

2 cm verse gember of 2 tl gember poeder

Sap van een halve citroen

Paar takjes oregano

Peper en zout

Olijfolie

Benodigdheden

Aluminiumfolie 

Eetsmakelijk!