Courgetti met pompoen, tahini, tijm en pistache
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200*C
Snij de pompoen in kleine stukjes, leg op een bakplaat bedekt met bakpapier en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster de pompoen in de oven voor 20-25 tot ze goed beetgaar zijn. Maak in de tussentijd de courgetti klaar
Als je een spirelli hebt, maak van 1 courgette slierten en snij de andere courgette in kleine blokjes. Snij de knoflook fijn en snij de rode ui in partjes
Fruit in een pan de knoflook en ui in een beetje olijfolie en voeg daarna de courgette slierten en courgette blokjes toe. Bak tot de groentes allemaal gaar zijn. Als de pompoen klaar is, voeg toe aan de pan en voeg de tijm, crème fraîche en tahini toe en roer alles goed door elkaar. Maak verder op smaak met peper en zout
Verdeel de courgetti over de borden, prak de pistache noten klein en verdeel deze nog over de courgetti
Ingrediënten voor 4 personen
2 courgettes (of 1 courgette en 1 zak courgetti als je geen spirelli hebt)
1 flespompoen
3 el tahini
1 knoflook teentje
1 rode ui
200 g (plantaardige) crème fraîche
1 el gedroogde tijm of paar takjes verse tijm
1 handje pistache noten
Peper en zout
Olijfolie