Courgetti met pompoen, tahini, tijm en pistache

 
IMG_4991.png

Een gerecht dat al binnen 30 minuten op tafel staat & je hebt een bord vol groente!

Prep tijd: 5 min | Oven tijd: 20-25 min | Totale tijd: 25-30 min

Bij de zelfoogsttuin in Haarlem waar ik elke week mijn groente haal hadden ze een overschot aan courgettes. Echt zo bizar om te zien hoe hard courgettes kunnen groeien en hoe groot ze kunnen worden! Ik mocht zoveel courgettes meenemen als ik wilde dus had wat extra meegenomen om wat uit te delen en om zelf natuurlijk heerlijk mee te koken. Ik had ook nog wat pompoen in huis liggen en bedacht dit heerlijke recept! Terwijl de pompoen in de oven lekker aan het garen is kan je de courgetti klaarmaken & binnen 25 min staat dit gerecht al op tafel. Een bord vol met groente!

 
IMG_4984.png
IMG_4987.png
 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200*C

  2. Snij de pompoen in kleine stukjes, leg op een bakplaat bedekt met bakpapier en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster de pompoen in de oven voor 20-25 tot ze goed beetgaar zijn. Maak in de tussentijd de courgetti klaar

  3. Als je een spirelli hebt, maak van 1 courgette slierten en snij de andere courgette in kleine blokjes. Snij de knoflook fijn en snij de rode ui in partjes

  4. Fruit in een pan de knoflook en ui in een beetje olijfolie en voeg daarna de courgette slierten en courgette blokjes toe. Bak tot de groentes allemaal gaar zijn. Als de pompoen klaar is, voeg toe aan de pan en voeg de tijm, crème fraîche en tahini toe en roer alles goed door elkaar. Maak verder op smaak met peper en zout

  5. Verdeel de courgetti over de borden, prak de pistache noten klein en verdeel deze nog over de courgetti

Ingrediënten voor 4 personen

2 courgettes (of 1 courgette en 1 zak courgetti als je geen spirelli hebt)

1 flespompoen

3 el tahini

1 knoflook teentje

1 rode ui

200 g (plantaardige) crème fraîche

1 el gedroogde tijm of paar takjes verse tijm

1 handje pistache noten

Peper en zout

Olijfolie

Geniet!