Flammkuchen met courgette, pompoen, rode kool, kerrie en tijm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220*C graden
Snij de knoflook fijn en mix in een kom met de crème fraîche, kerrie poeder, sap van een halve citroen en peper en zout
Snij de flespompoen in kleine blokjes (je kan kiezen met of zonder schil), snij de rode kool in reepjes en rasp slierten van de courgette
Rol vervolgens het deeg uit en keep met een mes randen in het deeg, zo’n 1 cm van de rand (doe dit voorzichtig en snij niet helemaal door het deeg heen). Beleg het deeg met de crème fraîche met kerrie en bedek daarna met de courgette slierten, pompoen en rode kool. Besprenkel als laatst de flammkuchen nog met de verse tijm en met peper, zout en een beetje kerrie poeder
Bak de flammkuchen in het midden van de oven voor 15 minuten tot de buitenrand mooi goudbruin is
Ingrediënten voor 3-4 personen
1 flammkuchendeeg (tante Fanny)
1 courgette
Halve flespompoen
4 rode kool bladeren
200 g crème fraîche
1 el kerrie poeder
1 knoflook teentje
Sap van een halve citroen
Paar takjes verse tijm
Peper en zout