Vega bao buns met pulled jackfruit
Zo maak je het
Mix de bloem, gist, olijfolie en suiker in een kom en mix het lauwwarme water beetje bij beetje erdoor en kneed tot je een mooie deegbal hebt. Bestuif je keukenblad met wat bloem en kneed het deeg nog verder voor zo’n 5-10 min tot je een mooi soepel deeg hebt. Bestrijk de deegbal met een beetje olijfolie en leg in een grote kom en bedek met een vochtige theedoek. Laat het deeg rijzen voor zo’n uur / 1,5 uur op een warme plek.
Als het deeg verdubbeld is van grootte, leg het deeg dan weer op het keukenblad met wat bloem en druk de lucht er voorzichtig uit. Verdeel het deeg nu in 8 gelijken stukken en rol elk stuk tot een mooie ronde bal. Bedek de deegballetjes weer met een vochtige theedoek en laat nog even rijzen voor 30 minuten.
Rol nu de deegballen uit in een ovalen vorm, bedek met een stukje bakpapier en vouw dubbel. Pak het stoommandje en leg er een laagje bakpapier in zodat het broodje niet blijft kleven aan het mandje. Prik er wel wat gaatjes in zodat de stoom erdoor kan komen later.
Zet een pan op met kokend water en plaats een stoommandje boven op de pan. Zet het vuur op middelhoog en leg de broodjes erin (bij mij passen er maar 2 per keer). Doe de deksel erop en stoom de broodjes voor 10 minuten.
Voor de pulled jackfruit, laat de jackfruit goed uitlekken en trek het alvast een beetje uit elkaar. Leg daarna in een kom en marineer met de Chinese kruiden mix. Snij de lente ui in ringetjes en snij de knoflook en gember fijn. Verhit een pan met olie en bak eerst de ui, knoflook en gember kort. Voeg daarna de jackfruit toe en bak voor een paar minuten mee. Voeg daarna ook de hoisin saus en sesam olie erbij en bak op een laag vuurtje voor een paar minuten. Maak eventueel verder op smaak met peper en zout. Beleg de broodjes vervolgens met de pulled jackfruit, dunne slierten bospeen, peterselie en pinda’s.
Ingrediënten voor 8 bao buns
300 g bloem
4 g droge gist
20 ml olijfolie
2 tl suiker
150 ml lauwwarm water
Voor de vulling
1 blik jackfruit (550 g)
2 lente uitjes
2 tenen knoflook
2 cm verse gember
1 bospeen
1 bosje peterselie
1 tl Chinese kruiden mix
2 el hoisin saus
1 el sesamolie
Handje ongezouten pinda’s
Olijfolie
Peper en zout