Plaattaart met huisgemaakte pesto, perzik, spinazie en burrata
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200*C.
Begin daarna met het maken van de pesto en mix daarvoor de basilicum blaadjes, cashewnoten, olijfolie, parmezaanse kaas en knoflook in een foodprocessor en maak verder op smaak met peper en zout.
Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakplaat. Keep met een mes randen in het bladerdeeg, zo’n 1 cm van de rand (doe dit voorzichtig en snij niet helemaal door het deeg heen). Prik daarna in het middelste gedeelte ook gaatjes in het deeg met een vork voor de luchtigheid.
Snij de rode ui in ringen en de perziken in schijfjes.
Besmeer het bladerdeeg met de verse pesto en beleg daarna verder met de spinazie, rode ui en perzik. Smeer als laatst de buitenkant van het bladerdeeg met eigeel.
Bak de plaattaart in het midden van de oven voor zo’n 25-30 minuten. Snij de burrata in stukjes en verdeel over de plaattaart. Je kan als laatst de plaattaart nog besprenkelen met wat peper en zout.
Ingrediënten voor 1 plaattaart (2-3 personen)
1 rol bladerdeeg (ik gebruik Tante Fanny)
2 perziken
80-100 g verse spinazie
1 bol burrata
Halve rode ui
1 ei
Voor de pesto
15 g basilicum blaadjes
25 g cashewnoten
50 ml olijfolie
10 g parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
Peper en zout