Romige linguine pasta met geroosterde groene asperges, paddestoelen en parmezaanse kaas
Zo maak je het
Snij de knoflook en rode peper fijn, snipper de ui, en snij de kastanje champignons in schijfjes. Bij de venkel, verwijder de loof en groene stengels, verwijder daarna ook de harde stam en snij vervolgens de rest in kleine stukjes.
Laat ruim water in een pan koken, voeg een beetje zout toe in de pan en kook de pasta voor 10-12 minuten tot de pasta gaar is.
Gril ondertussen ook de groene asperges in een gril pan met een scheutje olijfolie gedurende 15 minuten. Keer de asperges om de paar minuten zodat ze aan alle kanten gegrild zijn.
Fruit in een andere pan de knoflook en ui. Voeg nu ook de champignons, venkel en rode peper toe en bak voor een paar minuten mee. Voeg nu de kookroom en 1 ei toe en meng goed door elkaar. Laat het geheel voor een paar minuten op het vuur koken op laag vuur.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes kort in een droge pan tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn.
Als de pasta gaar is, giet deze af en meng in de pan met de roomsaus en mix goed door elkaar. Verdeel de pasta over 4 borden, leg de asperges erop. Snij vervolgens de peterselie fijn en maak de pasta verder op smaak met de peterselie, citroensap, pijnboompitjes, parmezaanse kaas en peper en zout.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g linguine pasta
1 knoflook teentje
1 ui
200 ml kookroom
400 g kastanje champignons
350 g groene asperges
Sap van een halve citroen
1 ei
1 rode peper (zaadlijst verwijderd)
1 venkel
Parmezaanse kaas
20 g pijnboompitjes
1 handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie