Pompoen flatbread met zoete punt paprika hummus, komkommer, gele wortel en ingemaakte rode ui
Zo maak je het
Snij de rode ui in ringen en mix samen met de appelcider azijn en suiker in een kleine pot. Laat dit minstens een uur staan voor een goed resultaat.
Schil de flespompoen en snij in blokjes. Kook ze vervolgens gaar in ongeveer 10 minuten, giet het water af en pureer glad met een staafmixer.
Snij de basilicum en 1 knoflook klein en mix samen met de bloem, olijfolie, snuf zout en pompoen tot je een deegbal kan maken. Als het deeg nog te nat is kan je altijd nog wat extra bloem toevoegen. Kneed het deeg kort door en laat vervolgens een half uur rusten in een ingevet vershoudfolie.
Maak ondertussen de hummus klaar en mix daarvoor in een foodprocessor de uitgelekte kikkererwten, 1 knoflook teentje, tahini, citroensap, water, paprika poeder, komijn poeder en punt paprika’s en maak verder op smaak met peper en zout.
Verdeel het deeg in 6 gelijke deegballen en rol uit tot ze zo’n 5 mm dik zijn. Verhit een koekenpan of gril pan met olijfolie en bak de broden beiden kanten voor een paar minuten tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn.
Snij ondertussen de komkommer en gele wortel in kleine reepjes en zet zolang aan de kant. Beleg de platbroden met de hummus, rucola, komkommer, gele wortel en ingemaakte rode ui en maak eventueel nog af met een paar takjes dille.
Ingrediënten voor 6 flatbreads
250 g bloem
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook
200 g flespompoen
2 takjes basilicum blaadjes
Zoete punt paprika hummus
1 blik kikkererwten (400 g)
3 el tahini
Sap van een halve citroen
70 ml water
1 tl paprika poeder
1 tl komijn poeder
2 geroosterde punt paprika’s uit pot
Ingemaakte rode ui
1 rode ui
1 tl suiker
100 ml appelcider azijn
Topping
1 gele wortel
1 komkommer
1 zak rucola sla
Paar takjes dille (eventueel)
Peper en zout