Pompoen flatbread met zoete punt paprika hummus, komkommer, gele wortel en ingemaakte rode ui

 
IMG_4782.JPG

Een heerlijke combinatie van smaken bij elkaar & ook nog eens lekker gezond!

Prep tijd: 30 min | Rust tijd deeg: 30 min | Tijd ingemaakte rode ui: 1 uur | Totale tijd: 1 uur en 30 min

Een heerlijke lunch of ook gewoon lekker als avondeten in deze warme dagen met lekker veel groente! Ik was gisteren aan het koken en ik vond het zo lekker dat ik dit recept ook graag wilde delen. Pas toen ik het recept uit ging schrijven kwam ik erachter dat ik toch flink wat ingrediënten had gebruikt, maar be creative & je kan het natuurlijk ook maken met je favoriete kant en klare hummus om de ingrediënten te minderen.

Zo maak je het

  1. Snij de rode ui in ringen en mix samen met de appelcider azijn en suiker in een kleine pot. Laat dit minstens een uur staan voor een goed resultaat. 

  2. Schil de flespompoen en snij in blokjes. Kook ze vervolgens gaar in ongeveer 10 minuten, giet het water af en pureer glad met een staafmixer. 

  3. Snij de basilicum en 1 knoflook klein en mix samen met de bloem, olijfolie, snuf zout en pompoen tot je een deegbal kan maken. Als het deeg nog te nat is kan je altijd nog wat extra bloem toevoegen. Kneed het deeg kort door en laat vervolgens een half uur rusten in een ingevet vershoudfolie. 

  4. Maak ondertussen de hummus klaar en mix daarvoor in een foodprocessor de uitgelekte kikkererwten, 1 knoflook teentje, tahini, citroensap, water, paprika poeder, komijn poeder en punt paprika’s en maak verder op smaak met peper en zout. 

  5. Verdeel het deeg in 6 gelijke deegballen en rol uit tot ze zo’n 5 mm dik zijn. Verhit een koekenpan of gril pan met olijfolie en bak de broden beiden kanten voor een paar minuten tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn. 

  6. Snij ondertussen de komkommer en gele wortel in kleine reepjes en zet zolang aan de kant. Beleg de platbroden met de hummus, rucola, komkommer, gele wortel en ingemaakte rode ui en maak eventueel nog af met een paar takjes dille.

Ingrediënten voor 6 flatbreads

250 g bloem

4 el olijfolie

2 teentjes knoflook

200 g flespompoen

2 takjes basilicum blaadjes

Zoete punt paprika hummus

1 blik kikkererwten (400 g)

3 el tahini

Sap van een halve citroen

70 ml water

1 tl paprika poeder

1 tl komijn poeder

2 geroosterde punt paprika’s uit pot

Ingemaakte rode ui

1 rode ui

1 tl suiker

100 ml appelcider azijn

Topping

1 gele wortel

1 komkommer

1 zak rucola sla

Paar takjes dille (eventueel)

Peper en zout

Geniet!