Zoete aardappel burger met rode linzen, ricotta en bieslook
Een heerlijke frisse zomerse vega burger, easy peasy & super lekker!
Prep tijd: 15 min | Rust tijd: 30 min | Bak tijd: 15 min | Totale tijd: 1 uur
Burger time! Dit keer een heerlijke zomerse burger met een frisse saus van ricotta en bieslook. Ik maakte hem dit weekend & vond de smaak geweldig! Je kan mij eigenlijk sowieso altijd wakker maken voor een gerecht met zoete aardappel, het liefst eet ik het elke dag.
Zo maak je het
Kook de rode linzen in ruim water voor ongeveer 5 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af en doe ze in een grote kom.
Schil de zoete aardappels en rasp ze. Snij ook de knoflook en peper fijn en meng samen met de zoete aardappel, havermout en ei bij de rode linzen en meng goed door. Maak verder op smaak met peper en zout en zet daarna het mengsel een half uurtje in de koelkast.
Maak ondertussen alvast de saus en snij daarvoor de bieslook fijn. Meng dit met de ricotta en citroensap en maak verder op smaak met peper en zout. Zet zo lang nog in de koelkast.
Na een half uurtje, kneed met je handen 6 gelijke burgers uit het mengsel en bak ze op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie tot ze aan beiden kanten goud bruin gebakken zijn.
Snij de broodjes open en beleg ze met de ricotta saus, veldsla en burgers.
Ingrediënten voor 6 burgers
400 g zoete aardappel
50 g rode linzen
1 teentje knoflook
80 g havermout
1 ei
1 rode peper
6 broodjes
Zak veldsla
Olijfolie
Peper en zout
Ricotta saus
250 g ricotta
1 el citroensap
Bosje bieslook